Unilever malo iznad očekivanja

Britansko-holandska kompanija Unilever, jedna od vodećih u sektoru robe široke potrošnje, u prvom tromesečju je zabeležila rezultat bolji od očekivanja.

Svet

Izvor: B92

Petak, 25.04.2014.

09:58

Default images

Kako je saopšteno u toj kompaniji, prihodi od prodaje ovog najvećeg svetskog proizvođača sladoleda i čajeva, ali i vlasnika poznatih kozmetičkih brendova, u prvom kvartalu su iznosili 11,4 milijarde evra, uz pad od 6,3 odsto na godišnjem nivou, ali je efekat kurseva umanjio prihode 8,9 odsto, preneo je Rojters.

A kada se isključi nepovoljni uticaj kurseva, prihodi su zabeležili rast od 3,6 odsto, što je iznad prosečnog očekivanja finansijskih stručnjaka od 3,3 odsto.

Prodaja na tržištima zemalja u razvoju povećana je 6,6 odsto, što je manje nego u četvrtom kvartalu prošle godine (8,4 odsto), ali svakako iznad tržišnog rasta za taj region koji je iznosio oko 5 odsto.

Unilever je potvrdio svoj cilj rasta za tekuću godinu, predviđajući veću prodaju.

Kako je već objavljeno u januaru, prihodi Unilevera trebalo bi da porastu od tri do pet odsto u 2014, dok je očekivani tržišni rast tri odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: