"Putin neće da nam bude partner"

Premijer Kanade Stiven Harper izjavio je da ne vidi način da se Rusija vrati u Grupu osam, sve dok ruski predsednik Vladimir Putin ne promeni pristup Ukrajini.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 27.03.2014.

19:43

Default images

"Teškoća je u tome što, uprkos svim našim naporima da nam Putin bude partner, on nema želju da nam bude partner, on želi da nam bude rival", rekao je Harper na konferenciji za novinare s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu.

Harper je, govoreći, kako je precizirao, u ime Kanade, istakao da ne vidi "način da se Putin vrati za sto (G8) osim ukoliko Rusija suštinski ne promeni kurs", preneo je Rojters.

Lideri G7 odlučili su ove sedmice da do daljeg obustave učešće u G8 sve dok Kremlj ne promeni svoj pristup prema ukrajinskoj krizi.

G7, koju uz Kanadu čine Francuska, Nemačka, Italija, Japan, Velika Britanija i SAD, saopštila je da će se, umesto u Sočiju u formatu G8, sastati u junu u Briselu, bez Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: