Olanda kritikuju zbog nezaposlenih

Broj nezaposlenih u Francuskoj premašio je cifru od tri miliona, pokazali su podaci u Parizu, što povećava pritisak na predsednika te zemlje Fransou Olanda.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2012.

14:44

Default images

Olandova administracija je na udaru kritika da nije učinila dovoljno da spasi ekonomiju.

Prekoračenje cifre od tri miliona ima veći simbolički nego ekonomski značaj, ali su mu francuski mediji tokom vikenda posvetili veliku pažnju.

Granica od tri miliona je poslednji put premašena 1999, piše francuski list "Figaro". Stopa nezaposlenosti u Francuskoj sada iznosi deset odsto.

Ministar rada Mišel Sapen upozorio je da bi cifre mogle dodatno da porastu, dok je premijer Francuske Žan-Mark Ero brojeve nazvao "veoma surovim".

Vlada u Parizu je prošle nedelje saopštila da je u julu bilo preko 2,9 miliona nezaposlenih, pa je bilo očekivano da će ta cifra u avgustu premašiti tri miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

20 h

Podeli: