Simens otpušta hiljade radnika?

Nemački industrijski gigant Simens vodi preliminarne razgovore o ukidanju hiljade radnih mesta zbog sve slabijeg privrede, posebno u Evropi, pišu mediji.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2012.

14:40

Default images

Razgovori o otkazima u početnoj su fazi a odluke bi mogle biti donesene u oktobru ili novembru, prenosi jedan nemački dnevni list, ne navodeći izvor informacije.

Simens zapošljava više od 400.000 radnika, a u julu je izvestio o velikom padu novih narudžbina zbog krize u Evropi. Stoga su u Simensu upozorili da će teško dostići godišnje ciljeve.

Predsednik uprave tada je izjavio da će Siemens morati da reže troškove i da smanji obim poslovanja.

Mediji prenose da planirani otkazi predstavljaju zaokret u odnosu na dosadašnju praksu, budući da je Simens u proteklih 15 meseci zaposlio dodatnih 23.000 radnika širom sveta, uključujući njih 6000 u Nemačkoj.

Kompanija Simens se još nije dala zvaničan komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: