Pljačkaju pa dele hranu sirotinji

Odlučivši sa se sami pozabave preraspodelom dobara u društvu, članovi jednog španskog sindikata opljačkali su dva supermarketa i svu robu podelili su sirotinji.

Svet

Izvor: B92

Petak, 10.08.2012.

12:55

Default images

Oni su podelili hranu u područjima sa velikom nezaposlenošću.

Zanimljivo je da je u njihovoj akciji sudelovao i gradonačelnik Marinaleda, političar Ujedinjene levice.

Akciju u stilu Robin Huda sproveli su članovi Sindikata andaluzijskih radnika (SAT).

Prema pisanju španskih medija sindikalni aktivisti "počistili" su dva supermarketa lanaka Merkadona i Karefour u gradovima Ecija i Arcos de la Frontera.

Ukradenu robu zatim su podelili u područjima sa visokom nezaposlenošću. Sindikalac Huan Manuel Sančez Gordillo objasnio je ovaj čin idejom da su i supermarketi odgovorni za krizu.

Drugi sindikalni vođa Diego Canamero, kazao je da aktiviste “treba odlikovati jer su sve organizovali na miran način”.

Konzervativni ministar unutrašnjih poslova je već najavio hapšenje sindikalaca i ostalih koji su učestvovali u pljački.

Španske vlasti nemaju ideju kako da se nose sa bedom koja se širi zemljom, u Španiji je trenutno nezaposlenost na nivou one po padu Frankovog režima (1977.).

Gradske vlasti u gradu Đirona zapečatile su kontejnere u koje se baca hrana kojoj je istekao rok, jer sve više ljudi u njima traži hranu a "to predstavlja zdravstveni rizik".

I glad predstavlja zdravstveni rizik, ali rešenje ovog problema još nije na vidiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

13 h

Podeli: