Svet

Ponedeljak, 27.02.2012.

17:18

Šangaj diže minimalac na 230 dolara

Šangaj je doneo odluku o povećanju minimalne mesečne plate za 13 odsto, što predstavlja najnoviji rast plata u Kini.

Izvor: Tanjug

Default images

Zvaničnici u Kini nastoje da se izbore sa nedostatkom radne snage i radničkim nemirima, saopštila je zvanična kineska novinska agencija Sinhua.

Šangaj će od 1. aprila povećati minimalne mesečne plate na 1.450 juana (230 dolara), objavila je agencija Sinhua, citirajući izjavu socijalnog biroa za bezbednost.

U Šenženu, industrijskoj zoni na jugu Kine, minimalne plate su od februara povećane za 13,6 odsto, dok je Peking objavio povećanje od skoro devet odsto od januara.

U pokrajini Sičuan na jugozapadu Kine, gde su plate niže nego u velikim gradovima u unutrašnjosti Kine, plate su takođe povećane za najmanje 23 odsto, prenosi kineska agencija.

Ovakvi potezi su usledili nakon izbijanja serije štrajkova širom Kine od novembra prošle godine zbog niskih plata, njihovog smanjenja i loših uslova rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

16 h

Podeli: