EK odobrila Nokiji kupovinu Navteka

Evropska komisija (EK) je odobrila najvećem svetskom proizvođaču mobilnih telefona, finskoj "Nokiji", kupovinu američke kompanije za izradu digitalnih mapa "Navtek".

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 03.07.2008.

14:30

Default images

"Nokija" (Nokia) je objavila ponudu za kupovinu "Navteka" (Navteq) od 5,7 milijardi evra, ali su i neke druge kompanije, poput američkog proizvođača mobilnih telefona "Motorola", izrazile interesovanje za preuzimanje "Navteka".

Generalni direktor "Nokije" Oli-Peka Kalasvuo pozdravio je odluku Komisije i istakao da će "Navtek" imati glavnu ulogu u razvoju Internet strategije finske kompanije i kartografskih usluga.

Sada je ostalo da se vidi da li će svi proizvođači mobilnih telefona, dosadašnji korisnici "Navtekovih" digitalnih mapa, odlučiti da i dalje koriste tu uslugu, jer je ona sada postala deo usluga njihovog direktnog konkurenta, objavio je Internet sajt www.neteco.com.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: