Šef Aerodroma: Dobro smo počeli, neka nastave

Direktor Aerodroma siguran je da je stručni tim doneo ispravnu odluku i odlučio u najboljem interesu beogradskog aerodroma, zaposlenih, države i malih akcionara

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 07.01.2018.

14:29

Šef Aerodroma: Dobro smo počeli, neka nastave
(Foto: Thinkstock)

Model za koji se država odlučila, da putem koncesionog ugovora nastavi da razvija beogradski aerodrom, nesumnjivo će dugoročno doprineti unapređenju kvaliteta usluge, razvoju i daljoj optimizaciji poslovanja, posebno imajući u vidu iskustvo koje koncesionar donosi u Srbiju, izjavio je direktor aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević.

Vlaisavljević je u izjavi za Tanjug rekao da je siguran da je stručni tim doneo ispravnu odluku i odlučio u najboljem interesu beogradskog aerodroma, zaposlenih , drzave i malih akcionara.

"Postavili smo kao menadžment dobre temelje, vrednost aerodroma je u poslednje četiri godine povećana za vise stotina miliona evra, ukupni prihodi 45 odsto, broj putnika 51 odsto, kapacitet aerodroma povecan sa pet na 7,5 miliona putnika,oboreni su svi rekordi u poslovanju, koncesionaru predajemo zdravu kompaniju i nadam se da će ANT nastaviti nezaustavljiv napredak na kojem smo ozbiljno i vredno radili", naveo je Vlaisavljević.

Vlaisavljević je to rekao povodom odluke Vlade Srbije da koncesiju nad beogradskim aerodromom poveri francuskoj kompaniji "Vensi erports", koja je pobedila na tenderu .

"Vensi erports" je ponudio 501 milion evra za 25 godina, uz investicionu obavezu od 732 miliona evra, a godišnja taksa na koncesiju će biti od pet do 16 miliona evra.

Inače, reč je o kompaniji osnovanoj 1996. godine, koja je firma-ćerka kompanije "Vensi" (Vinci), sa 35 aerodoma u svetu - 12 u Frnacuskoj, deset u Portugalu, šest u Dominikanskoj republici, tri u Kambodži, dva u Japanu i po jednim u Ccileu i Brazilu.

"Vensi erports" godišnje opslužuje 132 miliona putnika i više od 200 aviokompanije, uz vrednost poslovanja višem od milijardu evra u 2016. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: