"Sve se menja, pa i način konzumiranja duvana"

Velike kompanije moraju biti spremne da odgovore na izazove i novine koje donosi digitalno doba i savremene potrebe i navike potrošača.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

15:21

Foto: Thinkstock

To je ocenjeno u Beogradu na panel diskusiji o transformaciji velikih industrija.

Generalni direktor ICT Hub-a Dejan Ranđić izjavio je da je neophodna transformacije tradicionalne industrije u skladu sa izazovima koje donose moderne tehnologije i digitalno doba.

"Često su pogledi uprti u start ap kompanije (početnike u biznisu) kao generatore novih tehnologija i poslovnih modela, ali mislimo da će ključne promene doći tako što će velike kompanije da se transformišu", rekao je on.

On je najavio seriju diskusija s predstavnicima velikih kompanija, koje posluju godinama i koje su među prvima prepoznale navike potrošača i potrebe tržišta.

"Želimo da oni pošalju poruku onima koji su manji, da je transformacija biznisa i korišćenje novih tehnologija potreba za opstanak", rekao je on.

Ranđić je ocenio da ima dovoljno načina da kompanije u Srbiji prate trendove, ali da je potrebno da postoje svest i interesovanje da je to potrebno.

Direktor korporativnih poslova za region jugoistočne Evrope kompanije Filip Moris (Philip Morris International) Ivan Miletić rekao je da se svet se menja, a u skladu sa njim i navike, potrebe i očekivanja potrošača.

"Menja se način na koji komuniciraju, na koji putuju, pa i način na koji žele da konzumiraju duvan", rekao je on.

On je kazao da je ta kompanija uložila tri milijarde dolara, angažovala 400 naučnika i stručnjaka, da rade na razvoju proizvoda koji će potrošačima omogućiti da uživaju u duvanskim proizvodima, bez duvanskog dima, pepela i neprijatnih ukusa i koji će imati potencijal da smanji rizik po zdravlje.

On je naveo da se takav proizvod prvi put pojavio pre tri godine u Japanu i Italiji, od ove godine u Srbiji, a danas ga koristi tri miliona ljudi širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: