Vučić: Iscrpljujuće, očekujemo 100 mil. EUR više

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da trgovinska razmena između Srbije iz BiH ove godine bude oko 1,6 milijardi evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.10.2017.

13:30

Vučić: Iscrpljujuće, očekujemo 100 mil. EUR više
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

To bi bilo za oko 100 miliona više nego prethodne i istakao da je BiH jedna od najvažnijih trgovinskih partnera Srbije.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsedavajućim prersedništva BiH Draganom Čovićem preneo da su juče i danas imali iscrpne i duge razgovore i da su istakli da Vlada Srbije i Savet ministara BiH i dalje treba svakodnevno da rade kako bi se uslovi da saradnja bude još veća omogućili.

Predsednik Srbije je rekao i da je bilo reči o granicama, ocenio da nije reč o velikim preblemima, da će stavove Srbije izneti naš tim i da očekuje dogovore i kompromis.

On je naveo da je oslobađajuća presuda Naseru Oriću teška za nas, da Srbija nema nikakvu nameru da se meša u pravosuđe BiH, ali da postoje ljudi koji su prisustvovali tim zločinima te je ta odluka suda veoma teška.

"Ali želimo najbolje moguće odnose sa BiH i smatramo da su odnosi Srbije i BiH ključ za očuvanje mira i stabilnosti na ovim prostorima i ključ za bolji život svih građana", dodao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: