Napokon otkriven datum kada Ikea otvara BG vrata

Robna kuća Ikea u Beogradu, koja će biti jubilarna 400. u tom lancu, biće otvorena 10. avgusta, saopšteno je iz kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.06.2017.

09:40

Napokon otkriven datum kada Ikea otvara BG vrata
Foto: Gettyimages

Robna kuća u Beogradu nalazi se u Bubanj Potoku u objektu od 30.000 kvadratnih metara, sa punim asortimanom od 9.500 proizvoda.

Kupci će na raspolaganju imati restoran sa oko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane, igraonicu za decu i parking sa oko 1.200 mesta, kao i punjač za elektromobile u neposrednoj blizini.

Robna kuća će biti otvorena svakog dana od 10.00 do 21.00 čas, dok je radno vreme restorana od 09.30 do 20.00 časova.

Robna kuća Ikea ima ugrađene savremene tehnologije koje doprinose održivosti i ekonomskoj isplativosti rada objekta.

Objekat ima sistem za separaciju i zbrinjavanje 23 frakcije otpada, sa namerom da manje od 10 odsto otpada ide na deponiju. Robna kuća poseduje geotermalne pumpe sa šest geotermalnih bunara koji služe za grejanje i hlađenje samog objekta.

Sakupljena kišnica koristiće se za ispiranje toaleta i to je verovatno prvi takav primer u održavanju i radu robne kuće na tržištu Srbije.

Sva unutrašnja i spoljna rasveta je LED, čime se doprinosi tome da objekat ostvari velike uštede u potrošnji električne energije, a postavljeni solarni paneli na krovu objekta obezbeđuju deo potrebne energije za funkcionisanje objekta, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: