Srbija

Sreda, 29.03.2017.

12:57

"Nema privatizacije "Nikole Tesle", a do 2020..."

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da će beogradski aerodrom "Nikola Tesla" imati najmanje 10 miliona putnika do 2020. godine.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Kako je istakla, država se već opredelila za koncesiju da bi mogla dalje da razvija aerodrom.

Privatizacije aerodroma nema već je reč o mogućnosti donošenja odluke o koncesiji, što nije privatizacija”, rekla je Mihajlović novinarima.

Ona kaže da Vlada Srbije želi da nađe kompanije sa kojima može dalje da razvijamo aerodrom i da ga strateški unapreduje.

Mihajlović je dodala da država još nije ni na pola puta u tom procesu.

Kako je ranije objavljeno, do kraja avgusta bi trebalo da bude poznato koja je ponuda najpovoljnija za koncesiju aerodorma "Nikola Tesla".

Javni poziv za koncesiju je objavljen 10. februara i predviđa davanje koncesije na 25 godina.

Koncesionari neće moći da budu kompanije koje upravljaju aerodromima u krugu od 450 kilometara od Beograda.

Koncesija se daje za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

17 h

Podeli: