Prva im je investicija u Evropi pa došli u Srbiju

Izgradnja fabrike nudli Cinnovation group, prve nepalske investicije u Evropi, koja se gradi u radnoj zoni "Rumska petlja", u Rumi, privodi se kraju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2017.

13:45

Prva im je investicija u Evropi pa došli u Srbiju
Foto: Thinkstock

Krajem januara počeće i prva zapošljavanja, a zvaničan početak rada pogona planira se za februar ove godine.

“Fabrika nudli u Rumi biće temeljac za buduće poslovanje naše kompanije na teritoriji cele Evrope”, kazao je prilikom obilaska budućeg pogona BinodČaudri, vlasnik kompanije Chaudhary Group, u čijem sastavu posluje Cinnovation group, pišu Večernje novosti.

Fabrika bi trebalo da zaposli 409 ljudi u prvoj fazi, a povećavanjem obima posla, i broj zaposlenih treba da dostigne broj od 1.200 radnika.

“Iz Rume ćemo snabdevati celu Evropu našim brendiranim "wai wai"nudlama. Naše nudle su zasad poznate širom Azije i Afrike, a ambicioznim projektom, to će uskoro postati i u Evropi. Kada smo se odlučili za ulazak na tržište Evrope, pristupili smo veoma pažljivom odabiru destinacije. Analize su pokazale da nema bolje spone Istoka i Zapada od Srbije. Srbija i Ruma su pobedile mnoge zemlje koje su na početku ravnopravno konkurisale za našu prvu investiciju”, rekao je Čaudri.

Ova kompanija bavi se nizom privrednih i ekonomskih delatnosti i rasprostranjena je u celom svetu. U Sremu, investitor će u proizvodnji koristiti sve potencijale sremske žitnice, a fabrika će biti izvozno orijentisana i plasiraće gotovo sve proizvode na inostrano tržište.

Pored devet fabrika u Aziji koje se baziraju na proizvodnji hrane, Cinnovation group gradi fabrike i u Arapskim Emiratima i Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: