MMF zadovoljan Vulinovim ministarstvom

Šef delegacije MMF Džejms Ruf izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje je Ministarstvo za rad postiglo u okviru šeste revizije aranžmana iz predostrožnosti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

11:10

MMF zadovoljan Vulinovim ministarstvom
Foto: Tanjug

Ruf je to izneo na sastanku s ministrom Aeksandrom Vulinom koji je rekao da su sve planirane i donete mere usmerene ka najugroženijim kategorijama kojima je pomoć najpotrebnija, saopštilo je Ministarstvo.

Na sastanku je bilo reči i o Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, zatim o Zakonu o vaučerima koji ima za cilj zaštitu sezonskih radnika u poljoprivredi i njihovo uključivanje u obavezno socijalno osiguranje, o planovima za donošenje novog Zakona o socijalnoj zaštiti, kao i o porodičnim i materijalnim davanjima.

Vulin je delegaciju MMF obavestio o merama preduzetim zbog migrantske krize i ukazao da je za Srbiju izuzetno važno da u rešavanju te krize bude tretirana kao ravnopravna članica Evropske unije (EU) i dobije svu potrebnu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

8 h

Podeli: