Namenska stiže u Ćupriju, šta će to raditi JSDPR?

Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić rekao je na sednici Skupštine opštine da je Kompanija Jugoimport SDPR odlučila da investira u Ćupriju.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 16.10.2016.

13:07

Namenska stiže u Ćupriju, šta će to raditi JSDPR?
(Foto: Thinkstock.com)

JSDPR se bavi prometom naoružanja, vojne opreme i transportom tehnologija,

"Kakav će to posao iz kategorije 'namenske industrije', ova velika firma raditi kod nas, ubrzo ćemo saznati, ali investicija treba da bude realizovana još ove zime", rekao je Erić na svečanoj sedenici Skupštine opštine koja je održana 13. oktobra.

Uz Kompanije "Tibet Moda" koja je počela da radi, "Eurofiber" koji sledećeg meseca otvaraju Kinezi, "ovo je jedna potpuno domaća kompanija", objasnio je Erić.

On je podsetio da je Ćuprija "potpisala memorandum" sa firmom, "Dakomet AG" iz Švajcarske, prema kojem je ta švajcarska firma "izrazila želju da sagradi jednu savremenu fabriku za proizvodnju nameštaja sa oko 220 zaposlenih i još jedno postrojenje za preradu drveta do poluprizvoda sa oko 280 zaposlenih".

"Dakoment AG" je sada većinski vlasnik firme "Standard furnir Serbia" iz Ćuprije, jedine srpske kompanije čiji proizvodi se prodaju u prodavnicama Koncerna "IKEA, najvećeg maloprodajnog lanca nameštaja u svetu, objasnio je Erić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: