RTB Bor posetili studenti iz Japana

Profesor Daizo Išijama i devet studenata Fakulteta za istraživanje internacionalnih resursa Akita Univerziteta iz Japana posetili su RTB Bor.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 28.08.2016.

10:13

RTB Bor posetili studenti iz Japana
Foto: Thinkstock

Do ove posete je došlo u okviru međunarodnog projekta "Istraživanje integrisanih sistema za analizu urbanog okruženja i unapređeno iskorišćenje metala radi obezbeđenja održivog razvoja resursa", prenosi sajt www.kolektiv.co.rs.

Osnovni cilj projekta su istraživanja koja doprinose rešavanju globalnih ekoloških problema kao posledice industrijskog zagađenja.

Zajedno s japanskim studentima u terenskim ispitivanjima zemlje i vode učestvuju i četiri studenta sa borskog Tehničkog fakulteta.

Ovaj projekat iz japanskog SATREPS programa zajedno realizuju Akita University, Japan Space Systems i Mitsui Mineral Development Engineering Co., Ltd. (MINDECO) iz Japana, sa borskim Institutom za rudarstvo I metalurgiju I Tehničkim fakultetom.

U okviru projekta je predviđena i mogućnost da napredni studenti Tehničkog fakulteta upišu doktorske studije na Akita Univerzitetu u Japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: