Obilaznica kod Dimitrovgada za 300 dana

Koridori Srbije potpisali su ugovor s novoizabranim izvođačem radova, grčkom kompanijom Aktor SA, za nastavak izgradnje deonice Koridora 10.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2016.

14:04

Obilaznica kod Dimitrovgada za 300 dana
Foto: Thinkstock

Grčka kompanija gradiće deonicu na Koridoru 10 - Obilaznica Dimitrovgrad - granica s Bugarskom, na autoputnom pravcu E 80.

Na međunarodnom tenderu za izgradnju deonice bilo je dostavljeno ukupno sedam ponuda zainteresovanih i to: Hidrostroy JSC (Bugarska), JV: Euro - Asfalt doo Sarajevo i Ingrap Omni doo Beograd, Constručiones Rubau S.A. (Španija), Terna SA (Grčka), Aktor SA (Grčka), Integral Inženjering AD (Bosna i Hercegovina) i JV: STRABAG AG (Austrija) i Vojvodinaput AD Pančevo, saopštili su Koridori Srbije.

Kako se navodi, kompanija Aktor SA je izabrana nakon postupka evaluacije koji je podrazumevao proveru tehničkih kvaliteta i računsku proveru svih ponuda.

Na deonici Obilaznica Dimitrovgrada - granica saBugarskom preostali su radovi na izgradnji puta i mostova na trasi koja je ukupne dužine 5,8 km u punom profilu, sastoji se od sedam mostova dužine od 20 metara do 500 metara, raspona 30 do 35 metara, pun profil.

Radovi se finansiraju iz kredita Svetske banke, a ugovorena cena (bez PDV) iznosi 2,106,909,003.70 RSD.

Rok za izvođenje preostalih radova na izgradnji puta i mostova na obilaznici oko Dimitrovgrada je 300 dana.

Radovi na pomenutoj deonici prekinuti su u oktobru prošle godine zbog raskida ugovora s bugarskom kompanijom "Trace Group Hold", podsećaju Koridori Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

4 h

Podeli: