Orbović: Srbiji treba kombinovana vlada

Srbiji je potrebna neka vrsta kombinovane vlade, koju bi činili i eksperti i političari, smatra predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2016.

14:46

Orbović: Srbiji treba kombinovana vlada
(Foto: Thinkstock.com)

Orbović ističe da bi u njenom fokusu trebalo da budu finansijska stabilnost, disciplina i nove investicije.

"Najbolje bi bilo kada bi nova vlada mogla da bude kombinovana sa političarima i ekspertima, naročito kada su u pitanju finansije i privreda. Važno je da odgovornost nose oni koji su dobili na izborima, a s druge strane, i da ima adekvatnu stručnost i sposobnost pojedinih ljudi", rekao je Orbović za Tanjug.

Vladin prioritet bi, kaže, trebalo bi da bude finansijska disciplina i razvoj privrede, nove investicije, odnosno otvaranje novih radnih mesta.

"Ako ne budemo imali taj segment, i ako ne budemo uspeli da pokrenemo dodatno privredu i investicije, kako strane tako i domaće, sve ostalo bez toga će polako gubiti smisao", rekao je Orbović.

Orbović smatra da su izbori samo na kratko zaustavili neke reforme, koje će sada biti nastavljene.

Za prvog čoveka S S S S-a je važno da postoji svest o tome da je neophodno poboljšati prava radnika, s obzirom na to da, kako kaže, postoje poslodavci koji ne priznaju radnicima mnoga zakonom regulisana prava.

Tu, kaže, pre svega misli na pravo na plaćeni prekovremeni rad, ali dodaje ima slučajeva gde se radnicima bez osnova smanjuju ionako niske plate, a u nekim firmama nije dozvoljeno sindikalno organizovanje, te pravo na bolovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: