Mišković bi preko obnove u Sava centar

Kompanija Delta holding Miroslava Miškovića potvrdila je za B92 da je zainteresovana za učešće u projektu obnove beogradskog kongresnog Sava centra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.04.2016.

11:40

Mišković bi preko obnove u Sava centar
Foto: Tanjug, arhiva

U toj kompaniji su potvrdili da su poslali konkretnu ponudu gradskim čelnicima za učešće u predstojećoj rekonstrukciji tog objekta.

Živorad Vasić, koji je u Delta holdingu zadužen za poslove s nekretninama, izjavio je da danas praktično ne postoji kongresni centar i da bi njegovim oživljavanjem u Beogradu oživeo ne samo kongresni turizam, već bi to povuklo i razvoj čitave mreže industrije, ugostiteljstvo, hotelijerstvo..

"Raduje me da je Grad Beograd prepoznao potrebu za novim kongresnim centrom i onim što bi on doneo“, rekao je Vasić.

U Delti nisu naveli detalje ponude, odnosno na koji način bi učestvovali u tome, ali je interes kompanije za razvoj te oblasti sasvim jasan, s obzirom na to da u tom delu grada imaju hotel Kraun plazu, zbog čega im je značajan razvoj turizma.

Današnji "Blic" objavio je da Delta holding želi da se uključi u obnovu Sava centra i uloži u polovinu od planiranih 25 miliona evra za rekonstrukciju. Delta je u pismu na neobavezujući poziv Grada navela da bi radovi trajali godinu dana a da bi se prvi profit mogao ostvariti posle četrii godine poslovanja.

Učešćem u obnovi Miroslav Mišković stekao bi udeo u Sava centru, ali bi on bio definisan tek naknadnim ugovorom.

List je naveo da su ponude za obnovu Sava centra dostavile i kompanije Aerodrom Nikola Tesla i slovenačka kompanija GGE ESKO. Aerodorm je ponudio ulaganje od 30 miliona evra, uz predlog da Grad namiri sva dugovanja i odrekne se udela u dobiti u prvih 12 godina, za koliko bi trebalo da se vrati uloženo. Nakon toga, u gradsku kasu bi se slivalo 35 odsto kolača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: