Dunav plaća cenu, "zatrpava" ga "BG plaza"

Nedozvoljeno istovaranje zemlje na desnoj obali Dunava intenziviralo se od dolaska radnika na gradilište budućeg tržnog centra "Beograd plaza" na Karaburmi.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 16.03.2016.

09:20

Dunav plaća cenu,
Foto: Thinkstock

Nelegalno odlaganje građevinskog šuta na obalskom zemljištu nizvodno od rukavca na Adi Huji poslednjih meseci uzelo maha, pišu Večernje novosti.

Kamioni kompanije "Vlado baumaschinen", podizvođača angažovane firme "Novkol" kojoj je poverena prva faza radova, svakodnevno, u razmacima od 15 minuta, izlaze sa gradilišta i odlaze prema dunavskom rukavcu. U Sekretarijatu za inspekcijski nadzor tvrde da je protiv ovog preduzeća, zbog nedozvoljenog deponovanja na ovu lokaciju, već podneta prijava za privredni prestup.

I dok temelji novog tržnog centra na Karaburmi ubrzano niču, tako se obala Dunava kraj Ade Huje polako zatrpava. Kiperi puni zemlje i šuta neprestano cirkulišu od gradilišta do obale reke, gde je prema tvrdnjama Sekretarijata za inspekcijske poslove za odlaganje i skladištenje građevinskog otpada potrebna posebna građevinska dozvola.

“Vodna inspekcija je tokom januara donela rešenje kojim je preduzeću 'Vlado baumaschinen', čiji su kamioni zatečeni u nasipanju, zabranila deponovanje zemlje na vodnom zemljištu u rukavcu Dunava na Adi Huji”, tvrde u Sekretarijatu.

“Kako su kamioni ovog preduzeća i po prijemu rešenja, u više navrata, zatečeni kako i dalje odlažu zemlju na predmetnoj lokaciji, inspektori su podneli prijavu za privredni prestup i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka”, objašnjavaju oni.

Lokacije na desnoj obali Dunava, nizvodno od rukavca na Karaburmi, česte su na spisku različitih gradskih inspektora. “Inspektori za zaštitu životne sredine zatekli su autoprevoznike kako istovaruju građevinski otpad, pa je protiv njih podneta prijava Prekršajnom sudu. Takođe, vodna inspekcija je u više navrata zatekla kamione koji istovaruju zemlju na vodno zemljište”, pokazuju podaci gradske uprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Svet

"Prijateljska zemlja" ne želi rusko – već američko

Turska je u pregovorima sa američkim energetskim divom ExxonMobilom oko ugovora vrednog više milijardi dolara za kupovinu tečnog prirodnog gasa (LNG), u nastojanju da smanji svoju zavisnost od ruske energije, navodi se u izveštaju Fajnenšel tajmsa.

22:24

29.4.2024.

1 d

Podeli: