Vučić podelio prve karte Er Srbije za SAD

Priznanja za najuspešnije nosioce sertifikata Excellent SME, koji je potvrda pouzdanosti kompanije koja redovno ispunjava obaveze, u 2015. je dobilo 13 firmi.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 12.02.2016.

12:42

Vučić podelio prve karte Er Srbije za SAD
Foto: Tanjug

U prošloj godini najbolje rezultate, prema oceni PKS, Kofasa, Axa osiguranja, Er Srbije i Simensa, ostvarili su Kribone iz Čačka, Princ leather iz Požege, Sigma iz Kule, Metadata iz Beograda, Mlekara Moravica iz Arilja, Kon-trans iz Beograda i Bio špajz iz Beograda.

Nagrađeni su i Excelsior iz Beograda, Rezervat Uvac iz Uvca, Opšta bolnica Bel medic iz Beograda, Studio Berar iz Novog Sada, Dubes iz Beograda i V-Tac iz Beograda.

Od njih, četiri kompanije su dobile i vaučere Er Srbije koje mogu iskoristiti za kupovinu aviokarte na liniji Beograd-Njujork.

Srpski premijer Aleksandar Vučič ocenio je da će Srbija biti uspešna zemlja i imati sigurnu budućnost kad mala i srednja preduzeća budu stvarala 50 odsto BDP-a.

Predsednik PKS Marko Čadež ocenio je da su preduzeća koja su dobila sertifikat Excellent SME "prva liga malog i srednjeg preduzetništva".

On je rekao da kada vidimo uspešan biznis obično zaboravljamo da je neko, u jednom trenutku, doneo veoma hrabru odluku da započne novi posao.Čadež je poručio da srpski preduzetnici mogu da nadju pomoć u PKS o pravnim pitanjima, novim tržištima i odnosu s Vladom Srbije.

Direktor Kofas Srbija (COFACE) Đorđe Živanović rekao je da je Srbija važno tržište za to preduzeće. Kako je dodao, ta kompanija pomaže malim i srednjim preduzećima u Srbiji, ali i podstiče razvoj poslovnog ambijenata.

Generalni direktor Aksa (Axa) osiguranja Adamantios Hadžistilis ocenio je da je ovo važan projekat, jer potvrđuje da su mala i srednja preduzeća sposobna da posluju dobro i da budu temelj razvoja srpske privrede.

Direktor Globalne prodaje Er Srbija Đorđe Vukotić istakao je da mala i srednja preduzeća predstavljaju najdinamičniji i najagilniji deo srpske privrede koji podstiću budući razvoj Srbije.

Prema njegovim rečima Er Srbija je prepoznala da kroz projekat elektronskog sertifikata ta kompanija može da pomogne razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

“Uvereni smo da će ova vazdušna veza ostvariti poslovne, turističke, kulturne veze izmedju Srbije i SAD, što će doprineti razvoju malih i srednjih preduzeća u Srbiji, ali, imajući u vidu da je to jedini direktan let prema SAD na prostoru nekadašnje Jugoslavije, da će se efekti te linije osetiti u širem region”, rekao je Vukotić.

Sertifikat Excellent SME je dobilo 617 malih i srednjih preduzeća u Srbiji koja su ostvarila ukupan godišnji promet veći od 800 miliona evra, raspolažu kapitalom od 140 miliona evra, ostvaruju skoro 60 miliona evra profita i zapošljavaju 13.000 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: