Javnom sektoru u Kruševcu treba 40 radnika

Ovogodišnje kvote o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnom javnom sektoru u Gradskoj upravi Kruševac očekuju sa manjkom od 40 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 07.02.2016.

15:24

Javnom sektoru u Kruševcu treba 40 radnika
Foto: Thinkstock

Prema prošlogodišnjim kvotama u Gradskoj upravi i lokalnim javnim preduzećima i ustanovama bilo za toliko radnika manje na neodređeno od broja koji je propisala Vlada, rečeno je u Gradskoj upravi.

Vlada je, kako je rekao načelnik Gradske uprave, Ivan Anđelić, za Kruševac za prošlu godinu propisala kvotu od 2.104 radnika na neodređeno vreme, a Kruševac u javnim preduzećima i ustanovama i gradskoj upravi ima 2.064 radnika na neodređeno.

"To je dokaz da smo se pridržavali Uredbe o zabrani zapošljavanja, da se domaćinski radilo. Ovakvom broju je značajno doprineo prirodni odliv. To što nam je Vlada kvotom predvidela veći broj od trenutnog stanja ne znači da možemo da primimo te ljude jer je pomenuta Uredba još na snazi. Možemo samo na određeno vreme da primimo deset odsto od ukupnog broja radnika koji su na neodređeno", precizirao je.

To je, kako je dodao, dobra početna pozicija kada stignu kvote koje će Vlada propisati za ovu godinu, koje bi nadležnima u Kruševcu trebalo da budu prosleđene početkom marta.

Razliku od četrdeset radnika Skupština Grada je raspodelila na preduzeća koja su imala najveći prirodni odliv, poput Toplane i JKP, gde posebno nedostaju izvršioci na terenu. Do zapošljavanja tih ljudi bi moglo da dođe tek kada Uredba o zabrani zapošljavanja prestane da važi ili će taj "višak" biti iskorišćen u nekoj od sledećih racionalizacija.

Na osnovu tih podataka, manje radnika od predviđenog broja imaju Komunalno, Predškolska ustanova "Nata Veljković", Gradska uprava, Toplana, Biblioteka, Centar za socijalni rad te Služba mesnih zajednica, Muzej i Turistička ustanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: