Ostrvo ili kopno, samo da je grčko

Grčla ostrva, Halkidiki i obala pored Atine najtraženija su odredišta koja su, do sada, uplaćivali naši turisti.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

14:37

Ostrvo ili kopno, samo da je grčko
(Foto: Thinkstock.com)

To znači da se putnici iz Srbije koji idu u Grčku spuštaju sve južnije, pišu Večernje novosti.

Ostrvo i kopno, apartmani i hoteli, autobusom, avionom ili sopstvenim kolima - u turističkim agencijama se sve podjednako traži i prodaje. Naši turisti uveliko se trude da iskoriste popuste u ranom bukingu i vrlo dobro znaju kako da uštede. Letovanje u Asprovalti, Nea Vrasni ili Pargi, autobuski prevoz i deset noćenja za 29 evra i 3.990 dinara, uz plaćanje na više mesečnih rata, zaista je povoljno.

"Aranžmane uplaćuje mnogo penzionera, ali i porodice s decom, i svi jure hotelske i agencijske popuste za rani buking", kažu u "Viva travelu".

"Naše turiste smo godinama edukovali o tome kako da ostvare popust, i sada su postali pravi majstori za letovanje s malo novca".

Za mnoga odredišta u agenciji "Viva travel" završio se popust od 20 odsto, ali uvek ostanu druge destinacije koje mogu da se uplate po nižoj ceni od one koja će biti posle Sajma turizma. U ovoj agenciji kažu da su naročito zadovoljni prodajom aranžmana za Lefkadu, gde je ponovo "podignut" čarter.

Odloženo plaćanje, koje do 2017. godine daju u agenciji "Moniks", najveći je razlog zašto se aranžmani za Grčku prodaju više nego odlično.

Najveći popust dobija se na autobuske programe, ali se najviše uštedi kada se uplati aranžman sa avionskim prevozom. I agencija "Kon Tiki" je za predstojeće leto organizovala dva nova čartera za Solun i Atinu, pa će naši turisti moći da uživaju u Lutrakiju, Kamenoj Vurli, na Eviji. Ovi turisti će, pored odmora, moći da idu na izlet, na krstarenje Peloponezom, da posete Spartu i Termopile.

"Najinteresantniji su hoteli koji su "sportski klub" i imaju srpske animatore", kažu u "Kon Tikiju". - U hotelima "Tripiti" na Tasosu, "Dion" na Olimpik Biču i "Karaulakis" na Pilionu 90 odsto gostiju koji su lane letovali već je uplatilo aranžmane za predstojeće leto.

Najveća jagma vlada za ostrvom Skijatos, ali i hotel "Diom palas" sa četiri zvezdice u Lutrakiju, jer osam polupansiona košta 199 evra. Koliko je Grčka tražena, najbolji je dokaz da za Sretenje naši turisti čarter-letom idu u Atinu (aranžman košta 239 evra, a uključuje takse i krstarenje Spartom).

I u "Argusu" veruju da će Grčka biti destinacija bez premca, jer za mnoge polaske za neka odredišta više nema mesta! Međutim, u "Argusu" ističu da su primetili neuporedivo veće interesovanje za grčka ostrva, što u ranom bukingu do sada nije bio slučaj.

"Razlog interesovanja za grčka ostrva su, verovatno, povoljne cene, jer Krit avionom košta 189 evra", kažu u "Argusu". - Međutim, očigledno je da se turisti zbog geopolitičke situacije prebacuju na Grčku ili Španiju. Španija je veoma zanimljiva, a naročito Majorka zbog velikog broja sunčanih dana, toplog mora i činjenice da paket-aranžman košta 379 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: