Vućić: Niko ne zna kolike su plate na RTS

Premijer Srbije Aleksadar Vučić izjavio je da niko ne zna kolika je osnovna plata zaposlenih na RTS-u i da primaju I 120.000 dinara, kolika je i njegova plata.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 07.01.2016.

10:13

Vućić: Niko ne zna kolike su plate na RTS

“Niko ne zna kolika je tamo plata, zato što oni imaju fiksne varijabile koja dođe još toliko na osnovnu platu pa doguraju i na 150.000, 160.000 ili 170.000 dinara”, kazao je Vučić na TV Pink.

“Ali nemaju svi, snimatelji i vozači imaju niska primanja”, naveo je Vučić.

Vučić je pre nekoliko dana izjavio da bi bilo pošteno da ljudi iz RTS kažu koliko zarađuju.

"Mene zanima da im manje para uplatimo sledeće godine, da bude manje od tri milijarde dinara, kako bismo taj novac uštedeli za škole i bolnice", rekao je Vučić tada.

To nije prvi put da se premijer žalio na iznose plata u javnom sektoru. Vučić je sredinom prošle godine govoreći o javnom sektoru kazao da su se "u RTS i EPS-u zaigrali s koeficijentima".

"Oni mi uvek prijave da su smanjili plate, a onda podignu koeficijente i to je ta igra", kazao je Vučić tada.

RTS je pre dva meseca objavio da ima 3.300 zaposlenih i da su svi podaci o njihovim zaradama i koeficijentima dostupni javnosti na sajtu RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: