I Samsung optužen, televizori varaju?

Kompanija Samsung odbacila je optužbe da su pojedini televizori tog trošili manje energije tokom službenih testiranja nego tokom realne upotrebe.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 03.10.2015.

10:03

Default images
Foto: Thinkstock.com

List Gardijan je preneo da su nezavisni laboratorijski testovi pokazali da su pojedini televizori ovog južnokorejskog proizvođača tošili manje energije tokom službenih testiranja nego tokom realne upotrebe, ali i dodao da je kompanija to oštro demantovala.

Samsung je u saopšetnju odbacio tvrdnje da je jedno od podešavanja njegovih TV prijemnika osmišljeno tako da pruži pogrešnu informaciju o performansama energije u regulatornim laboratorijskim testovima.

Kompanija je navela da je reč o standardnoj funkciji koja se automatski uključuje kada korisnik uključi svoj TV uređaj, i ostaje aktivna kad god korisnik gleda televizor u standardnom režimu rada, negirajući da se on aktivira isključivo tokom testiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: