Nelegalan stan - veći porez na imovinu

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je da će vlasnici stanova koji ne žele da ih legalizuju, plaćati veći porez na imovinu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.09.2015.

15:20

Default images
Foto: Freeimages

Na pitanje novinara kako će se naterati vlasnici nelegalnih stanova da ih legalizuju, s obzirom da je rušenje praktično nemoguće u zgradama u kojima ima i legalnih stanova, Mihajlović je rekla da će povećanje poreza na imovinu za te vlasnike svakako biti jedan od načina.

"Ako neki stanar ne želi da ozakoni stan, postoji nekoliko mogućnosti, a jedna na koju ćemo sigurno ići jeste povećanje poreza na imovinu", rekla je Mihajlović u Privrednoj komori Srbije, gde je počela javna rasprava o Nacrtu zakona o ozakonjenju objekata.

Prema njenimm rečima, ukoliko cela zgrada nije legalna, prvo ona morati da se ozakoni i da je dovoljno da jedan od stanara pokrene proces ozakonjenja.

Mihajlović je poručila da država mora da uvede red u tu oblast i da će postojati samo dve mogućnosti - da se objekti ozakone ili sruše, dok će u slučaju stanova gde je nemoguće rušenje, vlasnici morati da plaćaju veći porez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

16 h

Podeli: