BG: Katanac poreznika na 7 restorana

Poreski inspektori su prilikom kontrole 16 ugostiteljskih objekata u Beogradu utvrdili nepravilnosti u radu kod sedam, saopštila je Poreska uprava.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.08.2015.

14:21

Default images
Foto: Thinkstock

Poreski obveznici koji nisu poštovali zakon dobiće privremenu zabranu obavljanja delatnosti i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak, navela je Poreska uprava.

U 16 ugostiteljskih objekata prethodnih nekoliko dana kontrolisani su izdavanje fiskalnih računa, radno-pravni status radnika, tehnička ispravnost fiskalne kase, prenos podataka iz fiskalnih kasa putem GPRS, kao i ispravnost evidentiranja robe koja je stavljena u promet.

To je "druga značajnija akcija kontrole ugostiteljskih objekata u proteklih mesec dana u Beogradu", navodi Poreska uprava i dodaje da je u prethodnoj akciji, od ukupno kontrolisanih devet ekskluzivnih restorana i splavova, za osam privrednih subjekata izrečena privremen zabrana rada i pokrenut je postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti.

Poreska uprava navodi da su u avgustu kontrolisani i ugostiteljski objekti u Guči i u Vrnjačkoj Banji, kao i objekti na Kopaoniku.

Od 46 kontrola u Guči i Vrnjačkoj Banji, nepravilnosti su utvrđene kod 74 odsto, odnosno kod 34 poreska obveznika. Od 14 kontrola ugostiteljskih objekata na Kopaoniku, nepravilnosti su utvrđene kod 11 poreskih obveznika, što predstavlja 79 odsto od ukupno obavljenih kontrola, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: