"Prvi maj" čeka odluku iz Turske

Direktorka kompanije "Aha Mura-Prvi maj" u Pirotu Maša Flegar saopštila je da do kraja nedelje rukovodstvo očekuje odgovor od potencijalnog partnera iz Turske.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2015.

17:19

Default images
Foto: Freeimages.com

Potencijalni partner je nedavno izrazio zainteresovanost za ulaganje u ovo preduzeće koje je u postupku Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR).

"Krajem ove nedelje je, povodom UPPR-a i ročište pred Privrednim sudom u Nišu i od odluke turskog investitora zavisi i plan reorganizacije", navela je Flegar u saopštenju.

Ona je navela da će se sačekati odluka, a ako odgovor bude negativan u saradnji sa nadležnim ministarstvom i konsultantom u ponedeljak će biti predložene konkretne mere za hitno rešavanje statusa zaposlenih i upošljavanje proizvodnih kapaciteta u određenom obimu.

Komentarišući najavljeni štrajk radnika Flegar je ocenila da Samostalni sindikat i "samozvani" predstavnik radnika Zoran Živković, nemaju nikakav predlog i ideju za rešavanje problema statusa kompanije i zapolsenih.

"Da je drugačije sigurno bi znali da se svi predlozi i primedbe dostavljaju sudu i znali bi da se štrajk ne zakazuje na dan pre pomenutog ročišta. Verujemo da ovakvo ponašanje pojedinaca-uprkos molbi iz nadležnog ministarstva neće odvratiti potencijalnog investitora. Na ovakav način se ne pomaže radnicima i preduzeću", konstatovala je Flegar u svom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: