"Obići i Arape koji nisu uzorali"

Pokrajinski sekretar Vojvodine Branislav Bugarski je preporučio premijeru Aleksandru Vučiću da poseti ne samo uspešne, već i problematične investicije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2015.

14:17

Default images
Foto: Tanjug

Bugarski je rekao da je današnja poseta Vučića firmama Simens i Svarovski u Subotici "pohvala za rezultate Pokrajinske vlade".

Ali, "iako nam je drago što premijer stalno obilazi investicije koje smo mi realizovali, žao nam je što nema novih i što se ambijent za ulaganje pogoršao", rekao je Bugarski novinarima.

Bugarski je ukazao da je pre trebalo da premijer danas poseti arapske investitore koji nisu obradili oranice u Vojvodini, investitore koji najavljuju odlazak nezadovoljni pogoršanjem uslova rada, korupcijom i državnom upravom, i da treba da se zapita zašto su tri nemačke investicije otišle u Makedoniju, a ne u Srbiju.

"Nažalost, ove godine, prvi put nakon dugog niza godina, nemački investitori su pesimisti u odnosu na privredni ambijent u Srbiji", podsetio je Bugarski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: