Voda u Kolubari i godinu kasnije

Od 187 miliona kubika vode, koliko je bilo posle majskih poplava u kopu Tamnava-Zapadno polje, preostalo je nešto više od pet miliona kubika za ispumpavanje.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

09:41

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Direktor RB Kolubara Milorad Grčić je za RTS precizirao da taj posao nije mogao brže da se odvija i da su određeni rudarski inženjeri čak preporučivali i da se on odvija sporije, kako ne bi došlo do odrona i dodatne štete.

"Od 187 miliona koliko je bilo posle poplava sada imamo nešto više od pet miliona vode u Tamnavi-Zapadno polje i to je zaista završen posao. Od početka januara taj posao duplo radimo, jer Tamnava-Istok je kao neko prihvatno korito", rekao je Grčić i dodao da nema mulja i da neće biti potrebe za dodatnim poslom.

Grčić je podsetio da je na tom kopu, koji je najproduktivniji kop RB Kolubara, proizvodnja počela 26. decembra prošle godine

Grčić je kazao da je u toku remontovanje bagera koji su bili pod vodom, a da će najveći biti završen sredinom aprila, pa se očekuje da on od 20. aprila bude pušten u rad.

Grčić je napomenuo da je proizvodnja u Kolubari stabilna, da iz nje prema termoelektrani ode 75.000 tona uglja, što je više nego dovoljno, kao i da je Kolubar iz plana za 2015. godinu, koji predviđa 28,3 miliona tona, već proizvela preko šest miliona tona uglja.

"Energetski sistem što se tiče Kolubare je stabilan", poručio je Grčić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: