Tender za Železaru, pogon u Vršcu..

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je skoro raspisivanje tendera za Železaru Smederevo kao i otvaranje novog pogona kompanije Frezenijus u Vršcu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

16:26

Default images

Premijer je najavio i završetak fabrike finske PKC grupe u Smederevu.

Nakon otvaranja pogona Henkelove Bref fabrike u Kruševcu, Vučić je podsetio koliko je bilo važno investirati ne samo u prijateljstvo već i u poverenje sa nemačkom državom i nemačkim privrednicima.

Ta investicija je pokazatelj da su oni koji su ulagali u Srbiju iz Nemačke i drugih zemalja naišli na pogodno tle i dobro razumeli naš poslovni ambijent, naveo je Vučić i istakao da je ponosan na činjenicu što ćemo sledeće nedelje otvoriti pogon Frezenijusa na kojem su radovi počeli pre godinu dana.

Podsetivši da je hala u kruševačkom Henkelu završena za samo šest meseci, rekao je da očekuje već naredne godine bar stoninu novih zaposlenih i poručio da će Vlada Srbije to podržati.

Vučić je najavio da će 7. decembra biti savršen PKC u Smederevu i da će uskoro biti završen javni poziv za Železaru u tom gradu.

"Očekujem da sve bude završeno do Božića", rekao je Vučić zaključivši: "mi svoj posao radimo".

Od akciza više uplata od planiranih

Vučić je izjavio da će naplata od akciza u novembru biti četiri do pet miliona evra veća od planirane, što pokazuje da zemlja izlazi na pravi put.

"Biće samo trka u vremenu da li je u pravu MMF ili vlada da će Srbija biti veoma dobro mesto za život u 2016. ili 2017. godini", rekao je Vučić novinarima i istakao da su svi pokazatelji iz meseca u mesec bolji.

Objasnio je da je naplata od akciza u novembru značajno veća nego u oktobru i to bez značajnih uplata "drugog po redu proizvođača".

Ne navodeći o kom je proizvođaču reč, rekao je samo da će prema informacijama kojima raspolaže od decembra biti sve u redu i sa tim uplatama.

"Mi imao 300 miliona dinara, nešto manje od tri miliona evra više nego u novembru prošle godine", kazao je premijer i dodao da će sa tom uplatom u budžetu države biti četiri do pet miliona evra više nego što je bilo planirano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: