Španci bi ulagali u srpski agrar

Kompanije iz Španije zainteresovane su za stočarstvo i vodoprivredu Srbije. Ššance zanima i zajedničko učestvovanje u Tvining projektima.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

15:50

Default images

Otpravnik poslova ambasade Španije u Srbiji Injigo Ramires de Aro Valdes informisao je ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković o zainteresovanim kompanijama iz Španije koje su spremne da ulažu i sočarstvo i vodoprivredu u Srbiji.

Na sastanku u Minsitarstvu poljoprivrede razgovaralo se o saradnji dve zemlje u oblasti stočarstva, sistema za navodnjavanje i sistema otpadnih voda, gde Španija ima velike kapacitete saopštilo je resarno ministarstvo.

Najavljeno je i zajedničko učestvovanje u Tvining projektima kao i konkurisanje za dobijanje sredstava iz evropskih fondova.

Otpravnih poslova Valdes je izrazio spremnost Španije da pomogne Srbiji na putu evropskih integracija i pregovora o pristupanju EU, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: