EY Srbija uposliće 100 mladih

Revizorsko-konsultantska kompanija EY Srbija priključila se inicijativi "Alliance for Youth" u sklopu koje do 2020., planira da zaposli 100 mladih stručnjaka.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.09.2014.

11:03

Default images

Kako se navodi u saopštenju te firme, ona će omogućiti da još 300 studenata steknu iskustvo na praksi u kompaniji.

Inicijativa koju je EY potpisao s kompanijom Nestle osmišljena je s ciljem da se smanji gorući ekonomski i socijalni problem - nezaposlenosti mladih u čitavoj Evropi.

Sporazumom potpisanim u Veveju u Švajcarskoj, EY se obvezao da će do 2020. godine u čitavoj Evropi zaposliti 55.000 pripravnika i angažovati 35.000 praktikanta, kojima će ponuditi priliku za lični razvoj, obuku i napredovanje.

"Kao deo globalne kompanije, EY Srbija, BiH i Crna Gora - uključuje se u ostvarivanje postavljenih ciljeva, a sprovođenje inicijative samo je nastavak prihvaćene prakse u Srbiji", navodi se u saopštenju.

Kompanina podseća da je ove godin u regionu Srbije, BiH i Crne Gore zaposlila 25 mladih, koju su tek završluili fakultetsko obrazovanje, dok je u 2013. godini bila osigurana praksa za 130 studenata. U naredne tri godine očekuje se zapošljavanje 100 mladih stručnjaka i 300 novih praktikanata.

"Čak i kada su se mnoge zemlje ekonomski oporavile i kada se pojavio novi optimizam na nivou globalne ekonomije, tvrdoglavo visoka stopa nezaposlenosti među mladima od 16,1 odsto i dalje je jedna od najvećih barijera za razvoj", rekla je partner i rukovodilac sektora za reviziju i povezane usluge Olivera Andrijašević.

Kompanija EY je ove godine proširila prošlogodišnje planove za davanje šanse novim nadama poslovnog sveta.

Inicijativi kojom se teži zaustavljanju rasta nezaposlenosti kod mladih u Evropi, priključile su se i neke od najvećih svetskih kompanija poput: AXA, Adečo, Cargill, Chep, DS Smith, Facebook, Firmenić, Google, Nielsen, Publicis, Salesforce.com, Twitter i White&Case, a projekat podržava Evropska komisija.

Navedeni partneri i osnivači projekta imaju za cilj da otvore više od 100.000 novih radnih mesta za mlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

18 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: