"Sudija javnih preduzeća biće DRI"

Ministar privrede Dušan Vujović izjavio je da će Državna revizorska institucija biti glavni sudija koji će sprovoditi kontrolu u upravljanju javnih preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

14:57

Default images

Prema njegovim rečima, to će biti regulisano zakonom o javnim preduzećima koji je sledeći na redu za usvajanje u setu reformskih zakona Vlade.

Vujović je poslanicima u Skupštini rekao da će "glavni sudija" u procesu profesionalizacije upravljanja i "čišćenja" javnih preduzeća biti Državna revizorska institucija, navodeći da je ova institucija u svim zemljama koje imaju dobro uređena javna preduzeća vrhovni organ koji sve mora da odobri.

Ministar je rekao da će i parlament biti uključen u kontrolu rada javnih preduzeća i da će ti predlozi biti u centru zakona koji Vlada tek priprema.

"Ministarstvo će podeliti odgovornost. Ministarstvo privrede, ko god bude na čelu, određivaće kako ta javna preduzeća efikasno da koriste državnu imovinu u EPS-u, Pošti, Srbijagasu, na svakom mestu i ne samo javna preudzeća", naveo je Vujović.

On je rekao da je pored ovog zakona, u planu izrada i zakona o stimulisanju investicija, koji je takođe sledeći na dnevnom redu za usvajanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: