A ko brine o radnicima na lizing?

Ministar za rad Aleksandar Vulin da novi Zakon o radu ne reguliše status oko 60.000 ljudi koje agencije iznajmljuju na lizing drugim firmama.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.07.2014.

14:00

Default images

Ministar je najavio da će to biti rešeno novim dopunama tog zakona.

U Srbiji uveliko rade agencije koje zaposle ljude, plaćaju za njih poreze i doprinose, ali ti radnici ne obavljaju posao u agenciji, već ih ona, uz proviziju, iznajmljuje drugim firmama.

Vulin je kazao da nije zadovoljan što lizng radne snage nije obuhvaćen novim Zakonom o radu, koji je danas usvojen u parlamentu.

"Novi zakon nije dotakao sve što je potrebno, a primer je rad agencija za zapošljavanje", rekao je Vulin nakon potpisivanja ugovora o finansijskoj pomoći za 35 nerazvijenih opština.

Ministar je naveo da takve agencija nisu nezakonite, ali nisu ni zakonom regulisane na odgovarajući način.

"Za te agencije radi oko 60.000 ljudi, i to će morati da bude regulisano u nekoj sledećoj dopuni zakona, ili novim zakonom, nije ni važno", rekao je Vulin i dodao da smatra svojom greškom što nije insistirao na tom pitanju i prilikom razgovora o novom zakonu sa poslodavcima i sindikatima, ali je dodao da se to da ispraviti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

14 h

Podeli: