Srbija

Petak, 20.06.2014.

09:19

Donacija KfW za jagodinsku toplanu

Sistema grejanja u Jagodini rekonstruiše se novcem iz donacije nemačke KfW banke od 1,18 miliona evra i to je prva obnova tog sistem za 30 godina.

Izvor: Tanjug

Default images

Sredstva KfW su određena za sanaciju 3. 700 metara toplovoda, rekonstrukciju oko 45 podstanica, nabavku kalorimetara za 45 stambenih zgrada i ugradnju centralnog kalorimetra u toplanama, nabavku SKADA sistema za automatsko praćenje i očitavanje, stoji u izveštaju Upravnog odbora Toplane.

Realizacija KfW programa "Faza 4" počela je prošle godine rekonstrukcijom delova toplovoda, a ugrađeni su centralni kalorimetri u toplanama. Trenutno se radi na glavnom magistralnom toplovodu na trasi prema Fabrici "Elmos".

Radove izvodi građevinska kompanija Štrabag iz Austrije, koja je dobila posao za celu Srbiju i rade na rekonstrukciji toplovodne mreže, izjavio je tehnički direktor Toplane Goran Šobot. Najveći deo posla biće realizovano ove godine a kompletna investicija trebalo bi da bude završena do kraja 2015. godine.

Toplana u Jagodini je jedna od osam toplana u Srbiji koja je dobila donaciju KfW banke.

Sopstvenim sredstvima Toplane je ove godine, planirana nabavka termovizijske kamere vredne milion dinara i računarske opreme za 300.000 dinara.

Toplana u Jagodini greje 3.933.976 kvadratna metra stambenog i poslovno - privrednog prostora, (6.100 stanova, školske, predškolske i socijalne ustanove, administartivni i privredni prostor grada).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

4 h

Podeli: