"Sejaćemo i treći put zbog poplava"

Država će pomoći poljoprivrednim proizvođačima da prevaziđu štete nastale u poplavama, kaže ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

08:47

Default images

Kako je navela, jedan od prioriteta će biti rešavanje problema zapuštenih kanala.

"Država će tražiti najbolja i urgentna rešenja, za najugroženije ćemo gledati da kroz repromaterijal, seme i djubrivo pomognemo proizvođačima da prevazidju štete koje su nastale u poplavama", rekla je Bogosavljević Bošković za RTS.

Ona je podvukla da je najvažnije da nema ljudskih žrtava, a da će nakon stabilizacije vremenskih prilika država učiniti sve što je u njenoj moći da se posledice ovakvog stanja saniraju.
Foto: Tanjug
Bogosavljević Bošković je istakla da će jedan od prioriteta rada njenog ministarstva biti rešavanje problema zapuštenih kanala, uredjenje rečnih vodotokova i kanala - za navodnjavanje u sušnim periodima i odvodnjavanje za vreme padavina.

"Mi moramo izvući poruke i videti šta je trebalo da uradimo, što možda nismo uradili, a trebalo je, da štete budu manje", rekla je ona.

Ona je rekla da su obimne padavine u prethodnom periodu već u značajnoj meri ugrozile poljoprivrednu proizvodnju, da su neke površine zasejavane po drugi put i da nema sumnje da će nakon najnovijeg talasa poplava mnoge površine morati da budu i treći put zasejane.

Prinos jagoda, koje su veoma osetljive, posle ovakvih padavina biće sigurno upola niži, procenjuju poljoprivrednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: