Jumko dobio direktora, štrajk traje

Novi vršilac dužnosti generalnog direktora vranjske holding kompanije Jumko od danas je Goran Đorđević koga je izabrao Nadzorni odbor te kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.04.2014.

14:32

Default images

Time je ispunjen jedan od zahteva radnika Jumka koji od januara štrajkuju tražeći smenjivanje uprave i isplatu zaostalih zarada.

Đorđević je bivši direktor Direkcije za izgradnju Grada Vranja. Raniji v.d. generalnog direktora Jumka Zoran Stošić je pre dva meseca podneo ostavku.

Predsednik Nadzornog odbora Jumka Branislav Popović kazao je agenciji Beta da štrajk radnika nije obustavljen nakon imenovanja novog v.d.
direktora, ali da je proizvodnja pokrenuta u većem obimu i da je u proizvodnim halama oko 500 od ukupno 1.700 radnika.

"U Vranju je u svim pogonima počela proizvodnja, pogon u Vladičinom Hanu radi u punom obimu, dok u pogonu u Radovnici kod Trgovišta radi
polovina radnika. Nastavićemo razgovore sa štrajkačima, ali ukoliko firma ne bude radila i, ukoliko imamo samo gubitke, postoji velika mogućnost da ni od države neće stići pomoć i da Jumko ode u stečaj
", kazao je Popović.

Rekao je da Jumko ima ugovorene poslove za čije je ispunjenje potrebno da radi oko 1.500 radnika, i da je za neke ugovorene poslove kompanija morala da od naručilaca traži produženje rokova.

Jumko čiji je država 60-odstotni vlasnik, jedina je tekstilna kompanija u Srbiji koja ima zaokruženu proizvodnju - od sirovog pamuka do finalnog proizvoda. U poslednjih pet godina u toj fabrici se šiju samo uniforme za domaća i inostrana javna preduzeća, ustanove i vojsku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: