Smenjen direktor EPS Snabdevanja

Nadzorni odbor "EPS Snabdevanja" danas je smenio direktora tog preduzeća Dejana Vasića, zbog propusta u radu, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS).

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 22.01.2014.

13:19

Default images

Odluka je doneta na predlog vršioca dužnosti direktora EPS-a Aleksandra Obradovića i najavljeno je utvrđivanje odgovornosti, pre svega zbog propusta u izdavanju računa za struju.

Na mesto direktora "EPS Snabdevanja" imenovan je Željko Marković. Takođe je najavljeno da će na narednim sednicama Nadzornog odbora biti analiziran rad Elektrovojvodine, EDB-a, Jugoistoka, Centra, i Elektrosrbije, tj. direktora svih navedenih privrednih društava za distribuciju kod kojih postoji osnovana sumnja da su svojim nečinjenjem i lošim radom doveli do navodnih problema koji su se pojavili u javnosti.

U saopštenju se navodi i da je, u saradnji sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović, 21. januara 2014. godine održao sastanak poslovodstva, na kojem su analizirani do sada postignuti rezultati i uočeno je da je došlo do propusta u poslovanju Privrednog društva "EPS Snabdevanje" i svih distribucija "Elektroprivrede Srbije". Dejan Vasić

Dejan Vasić imenovan je za direktora EPS Snabdevanja u aprilu prošle godine. Time je tada, kako se navodilo, ispunjen uslov za pokretanje postupka registracije preduzeća EPS Snabdevanje u Agenciji za privredne registre.

Vasić je pre toga obavljao funkciju direktora Direkcije EPS za distribuciju električne energije.

Osnivanje preduzeća EPS Snabdevanje bio je jedan od preduslova za poskupljenje struje.

Željko Marković

Na profilu Linkdin piše da je Željko Marković kao inženjer skoro 14 godina radio u Elektrodistribuciji Beograd, od 1998. do 2012. godine.

Krajem 2012. godine prelazi u EPS, prvo na poziciju pomoćnika direktora Direkcije za distribuciju električne energije, da bi tokom leta 2013. postao direktor te Direkcije.

Ministarka: Smena Vasića je prva, ne znači i poslednja

Smena direktora EPS Snabdevanja Dejana Vasića, zbog problema s računima za struju, je prva i ne mora da znači da će biti poslednja - izjavila je danas ministarka energetike Zorana Mihajlović.

"Insistirala sam da odgovorni za propuste oko računa za struju odgovaraju", rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodala da su postojali problemi sa računima na teritoriji cele Srbije, a ne samo u Beogradu.

Mihajlovićeva je poručila da potrošači ne smeju da trpe zbog bilo kakvih propusta u EPS-u i dodala da od tog javnog preduzeća očekuje da formira radnu grupu koja će "pročešljati" da li je bilo propusta u radu elektrodistribucija.

Ona je rekla da nije tačno da je do propusta došlo zbog formiranja novog preduzeća EPS Snabdevanje, jer je to preduzeće, kako je istakla, neophodno zbog planova restrukturiranja elektroprivrede Srbije.

Ministarka Mihajlović je podsetila da je Nadzorni odbor EPS-a za novog direktora EPS Snabdevanja imenovao Željka Markovića, koji ima dugogodišnje iskustvo u obavljanju poslova u EPS-u.

A šta kaže Nišlija za svoj milionski račun?

Podsetimo, kako se pretpostavlja, računi građana uvećani su i do 30 odsto. Najdrastičniji primeri su bili milionski računi za struju za decembar 2013. koji su stigli na adrese dvoje Nišlija, koji u proseku troše nekoliko stotina ili nekoliko hiljada dinara.

U niškoj Elektrodistribuciji kažu da je prilikom očitavanja došlo do propusta i da je greška odmah ispravljena.

Dušan Anisimov jedan je od dvoje Nišlija koji su dobili astronomske račune za struju za decembar. Suma od skoro dva miliona u odnosu na 3 do 4 hiljade, koliko u proseku plaća mesečno, zbunila ga je i nasmejala.

Čak i ispravka decembarskog računa nije odgovarala prosečnoj potrošnji tog domaćinstva.

U Elektrodistribuciji u Nišu kažu da su preduzeli mere kako se ovakve greške ne bi ponovile.

Decembarskim računima nisu oštećeni samo građani, već i EPS, kažu u Centru za zaštitu potrošača Forum. U saopštenju PD Jugoistok navodi se da je probleme stvorilo formiranje EPS Snabdevanja, kao i da oni ni na koji način nisu doprineli problemima sa kupcima.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: