Srbija

Četvrtak, 28.11.2013.

15:47

Italijani bi da ulažu u Vojvodini

Privrednici italijanskih regija Lombardija i Friuli Venecija Đulijasu žele da ulažu u Vojvodini, saopštio je Fond za podršku investicija u Vojvodini.

Izvor: Tanjug

Default images

Mogućnosti ulaganja su predstavljene u metalskom i elektronskom sektoru, zatim sektoru informacionih tehnologija i proizvodnji plastičnih proizvoda.

Fond je, uz podršku Udruženja privrednika "Assolombarda" i Konzulata Srbije u Milanu, održao niz sastanaka sa predstavnicima italijanskih kompanija u Lombardiji, kao i prezentaciju o mogućnostima ulaganja u Vojvodinu za članice inkubatora "Polo Tecnologico", koji okuplja veliki broj firmi iz okruga Pordenone, u regiji Friuli Venecija Đulija.

Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici italijanske kompanije "K314", koja je nedavno došla u Novi Sad i koja trenutno oprema halu na Rimskim šančevima u kojoj će proizvoditi i montirati elektronske ploče i elektronske sklopove.

Predstavnici ove kompanije su istakli da su im prva iskustva koja imaju u Srbiji izuzetno pozitivna i preporučili su drugim italijanskim kompanijama da razmotre ovaj region kao moguću investicionu lokaciju.

Više kompanija je tokom ovih sastanaka pokazalo interesovanje i postignut je dogovor da njihovi predstavnici uskoro posete Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

16 h

Podeli: