Sindikalni front najavio protest

Srpski sindikalni front najavio je veliki centralni protest za 10. decembar u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.11.2013.

16:12

Default images

Akcioni odbor Srpskog sindikalnog fronta (S S F) je na prvom konstitutivnom sastanku utvrdio plan aktivnosti za naredni period, među tim aktivnostima su zajedničke akcije sindikata po celoj Srbiji uključujući veliki centralni protest, koji će biti održan 10. decembra u Beogradu, saopštila je ta sindikalna organizacija.

Srpski sindikalni front čine Konfederacija slobodnih sindikata, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije "Sloga" i Industrijski sindikat Srbije.

Doneta je odluka da prvo veće okupljanje bude zajednička sednica Glavnih odbora sindikata, osnivača S SF 13. novembra 2013. godine u Beogradskom centru "Sava".

U saopštenju se dodaje da je na sednici Akcionog odbora ŠF postignuta je saglasnost da se od Vlade Srbije traži povlačenje sadašnje verzije Nacrta predloga Zakona o radu i predloga Zakona o štrajku, dok se tekst Zakona o radu ne usaglasi sa svim relevantnim socijalnim partnerima, uključujući i ŠF.

U saopštenju predstavnici sindikalnog fronta navode da će zatražiti prijem kod premijera, prvog potpredsednika Vlade, ministra finansija i ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, kako bi im predstavili zahteve i stavove Srpskog sindikalnog fronta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

4 h

Podeli: