"Đurović ignoriše rešenja za hrast"

Ministar građevine Velimir Ilić tvrdi da je Dmitar Đurović Vladi Srbije podneo "falš izveštaje" o iznosu penala zbog kašnjenja radova na Koridoru 11.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 09.10.2013.

14:32

Default images

Takođe, kako tvrdi Ilić, Đurović nije izabrao nijedno od tri ponuđena rešenja za prevazilaženje problema sa hrastom koji se nalazi na trasi tog putnog pravca.

Ilić je optužio je direktora preduzeća Koridori Srbije Đurovića da mu je privatni biznis važniji od poslova za koje je zvanično zadužen i da je nedogovorno postupio davajući Vladi pogrešne podatke.

Prema rečima Ilića, uprkos nerešavanju problema sa hrastom, za sada nije plaćen ni dinar odštete zbog kašnjenja radova na Koridoru 11.

Ministarstvo građevinarstva je, kako ističe Ilić, direktoru Koridora Srbije uputilo dopis sa tri varijante rešenja problema hrasta, da bi odabrao najpovoljnije, objasnio je Ilić, dodajući da Đurović to "nije učinio mesecima".

"Ja njega ne mogu da nađem (Đurovića) pola sata dnevno u Koridorima. Šta on radi ne znam", rekao je Ilić.

Ilić tvrdi da se Đurović bavi privatnim biznisom, uz opasku da "čovek radi svoj posao i nema vremena to da odluči".

Na pitanje novinara koji je to Đurovićev privatan biznis, ministar Ilić je odgovorio: "Zna on to dobro".

Upitan da li je zatražio smenu aktulenog direktora Koridora Srbije, Ilić je odgovorio da ga "nije ni postavio i da ga on ne interesuje".

Ilić je poručio i da Đurović iz svog privatnog biznisa treba da plati penale za kašnjenje radova na Koridoru 11, ako do toga dođe, tvrdeći da čelnik Koridora Srbije treba da objasni i zašto ima i 70 miliona evra da plati u vidu penala za kašnjenje radova na putnom pravcu Koridor 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: