Posao za Termolektro u Rusiji

Beogradski Termoelektro potpisao je ugovor vredan skoro pet miliona evra (200 miliona rubalja) za više projekata u Rusiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2013.

19:20

Default images

Ugovor se odnosi na usluge projektovanja, inženjeringa i izgradnje industrijskih postrojenja u sektoru energetike, na više lokacija u Rusiji, saopštila je Sberbanka Srbija.

U saopštenju se ističe da je ugovor potpisan nakon uvođenja platnog prometa u ruskim rubljama u Srbiji, koje je obezbedila Sberbank Srbija i omogućila celokupnu finansijsku infrastrukturu za posao Termoelektra.

"Ovaj sporazum je vrlo važan za našu kompaniju jer verujemo da je to dobar ulaz na strateški važno tržište Ruske Federacije", rekao je generalni direktor Termoelektra Konstantin Smoročinski, navodi se u saopštenju.

Kako je precizirao, Termoelektro će biti uključen u izgradnju dva pogonska agregata od 225 megavata (MW) za elektranu Ćerepetskaja, čiji je ukupan iznos ugovora veći od 200 miliona rubalja.

Direktor Sberbank Srbije za saradnju s klijentima iz Rusije i ZND Grigori Černenko ocenio je da sposobnost za obavljanje takvih transakcija u ruskim rubljama ima direktan uticaj na smanjenje valutnog rizika za kompanije koje se bave uvoznim i izvoznim poslovima.

Sberbank Rusije je najveća banka u Rusiji, koja poseduje gotovo trećinu celokupne aktive ruskog bankarskog sektora. Osnivač i najveći akcionar je Centralna banka Rusije u čijem je vlasništvu 50 odsto kapitala banke.

Banka ima najveću distributivnu mrežu u Rusiji sa više od 18.000 ekpozitura, kao i podružnice u 20 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

7 h

Podeli: