Stiže Ikea i zapošljava 2.000 ljudi

Cene proizvoda švedske kompanije "Ikea” biće prilagođene kupovnoj moći stanovništva u Srbiji, kaže za "24 sata” portparolka Milena Vujičić.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2013.

09:40

Default images

Kako je Vujičićeva izjavila za ovaj beogradski list, "Ikea" planira da otvori pet prodavnica u Srbiji.

Ipak, prema njenim rečima, pregovori o izgradnji "Ikee” na zemljištu Robne kuće "Beograd” na Bežaniji, još nisu završeni.

"Obavestićemo javnost o detaljima kada proces bude priveden kraju. U praksi, otvaranje robne kuće može se očekivati godinu dana nakon početka gradnje", kaže Vujičićeva.

Zemljište RK "Beograd” nalazi se na autoputu Beograd-Zagreb, blizu "Kike” i Bežanijskog groblja, a plac na kojem bi "Ikea” trebalo da izgradi jednu od svojih prodavnica prostire se na oko 27 hektara.

Pored toga, po jednu "Ikeinu” prodavnicu trebalo bi da dobiju i Novi Sad, Niš i centralna Srbija.

“Ikea” je, između ostalog, poznata po svom savremenom, a ipak priuštivom nameštaju čije su cene širom Evrope znatno niže od aktuelnih cena nameštaja u Srbiji.

Tako je, recimo, u Mađarskoj moguće pazariti "Ikeinu” garnituru iz najnovije kolekcije za svega 150.000 forinti ili 60.000 dinara, a uz to možete uzeti jastuče ili drugi dekorativni predmet koji vas neće koštati više od 500 dinara.

Preprodavci "Ikeinog” nameštaja u Srbiji, međutim, ove cene znaju čak i da udvostruče.

"Pola stana sam opremila 'Ikeinim' proizvodima iz Češke. Lampu sam platila tri evra, set od šest tanjira oko 30, dok su me šolje koštale svega 50 centi po komadu", kaže za "24 sata" Beograđanka Milana Todorović (33).

"Kada sam iste proizvode ugledala u jednoj beogradskoj radnji, primetila sam da su njihove cene bile duplirane, pa je na toj istoj lampi stajala cena od 700 dinara. Nije bilo skupo, ali je opet bilo znatno skuplje od onoga što 'Ikeine' radnje nude u inostranstvu", navodi ona.

Osim što će dolaskom "Ikee” u Srbiju građani dobiti priliku da pazare kvalitetan nameštaj po povoljnim cenama, otvoriće se i hiljade novih radnih mesta.

"Dugoročni plan je da se u prodajnim objektima u Srbiji direktno zaposli oko 2.000 ljudi, kao i nekoliko hiljada indirektno, putem spoljnih partnera koji će raditi na izgradnji i održavanju objekata", objašnjava za "24 sata” Milena Vujičić.

"Javnost ćemo obavestiti o konkretnim datumima otvaranja prodavnica kada budemo u potpunosti završili akviziciju zemljišta u Srbiji", kaže portparolka "Ikee”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: