KG: Oštetili nove "fiće" u fabrici

U Fijatovoj fabrici u Kragujevcu nepoznata osoba šrafcigerom ispisivala poruke nezadovoljstva po automobilima na proizvodnoj traci, piše sajt rts.rs.

Srbija

Izvor: Beta, RTS

Ponedeljak, 27.05.2013.

11:24

Default images

U porukama koje su izgrebane po limariji modela fiat 500L izražava se nezadovoljstvo prema rukovodiocima i visini zarada.

U noći između petka i subote u trećoj smeni šrafcigerom je oštećeno nekoliko vozila na proizvodnoj traci, potvrdio je za RTS predsednik Samostalnog sindikata FAS-a Zoran Marković.

Kako je Marković rekao za RTS, ne zna se koliki je broj oštećenih automobila, niti kolika je pričinjena materijalna šteta.

U službi za odnose sa javnošću Fijata kažu da će saopštenje proslediti tokom dana.

Sindikalci traže da se istraži motiv

Sindikat u fabrici Fijat automobili Srbija osudio je uništavanje imovine fabrike nastalo kada je izgreban jedan broj vozila na montažnoj traci i zatražio da se istraže motivi počinilaca.

Predsednik sindikata fabike Zoran Marković je rekao agenciji Beta da, prema preporuci Fijata ne sme da iznosi detalje dok traje istraga slučaja.

"Tražimo da se ispita ceo slučaj kao i motivi, ali nećemo dozvoliti kolektivno kažnjavanje radnika u celoj smeni u kojoj se incident dogodio", rekao je Marković.

On je naveo da nezadovoljni radnici imaju dve mogućnosti da iskažu nezadovoljstvo uslovima rada ili zaradom, a to je da se obrate sindikatu ili poslovodstvu.

"Mi imamo saznanja da su radnici zbog kašnjenja delova od kooperanata, radili u poslednje vreme pod pritiskom, ali nemamo potvrdu da je to bio motiv za nanošenje štete na vozilima", rekao je Marković.

Sindikalni vođa je potvrdio da je do sada bilo nekih slučajeva kada je sindikat morao da interveniše jer je neki rukovodilac "preterao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

10 h

Podeli: