Novi Sad kupuje autobusku stanicu

Posle svih peripetija, odšteta i sporova između ATP Vojvodina i grada Novog Sada oko autobuske stanice koju je sagradilo ovo preduzeće, pojavio se novi preokret

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.05.2013.

10:58

Default images

Gradske vlasti, naime, kako je potvrdio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, mogle bi da kupe stanicu ATP "Vojvodina", i da na nju presele međumesni autobuski saobraćaj, pišu Novosti.

Na taj način bi priča o dve autobuske stanice u Novom Sadu, koja traje već godinama, dobila zaista neočekivan epilog. Upravo ATP "Vojvodina" je stanicu sagradila na osnovu ugovora o premeštanju međumesnog autobuskog saobraćaja, koji je sa Majom Gojković, tadašnjim gradonačelnikom, potpisao Ilija Dević, tada vlasnik ATP "Vojvodine". Ugovor, međutim, nije poštovan, jer se ovakvom rešenju usprotivio JGSP "Novi Sad", a ATP "Vojvodina" je, zbog izostanka preseljenja i planiranih prihoda, otišla u stečaj. Usledila je tužba protiv Grada, okončana na Vrhovnom kasacionom sudu, koji je nedavno iznos odštete sa 1,3 milijarde dinara, koju Grad treba da plati, smanjio na 300 miliona dinara.

"Niko još nije doneo odluku o tome da Grad kupi autobusku stanicu ATP "Vojvodina", kaže gradonačelnik Vučević.

"To ne znači da ne razmišljamo o tom pitanju. Pratićemo, naime, stečajni postupak u ATP "Vojvodina", pa ćemo u skladu sa razvojem situacije doneti odluku".

Milan Balać, direktor JGSP "Novi Sad", međutim, ističe da je ovom preduzeću, u čijem je sastavu i Međumesna autobuska stanica, najvažnije, da je presudom Vrhovnog kasacionog suda otklonjena svaka opasnost od toga da ono izgubi ovu stanicu.

"O tome šta će biti sa stanicom ATP "Vojvodina", odlučiće drugi, sud i gradske vlasti. Što se nas tiče, stanica može da ostane na ovom mestu na kojem se nalazi još 100 godina...", kaže Balać.

Emir Jašarević, pravni zastupnik Ilije Devića, nekadašnjeg vlasnika ATP "Vojvodina", kaže kako je kupovina stanice političko pitanje, ali i podseća kako je gradskim vlastima upravo neuslovnost nove stanice bila glavni argument za neispunjavanje ugovora.

"Nije moje da se bavim politikom, već da štitim interese mog klijenta, ali i ostalih poverilaca. Ne mogu, međutim, da kažem da mi je čudno, to što stanica, kao neuslovna, nije mogla da radi kod Devića. Sada će, valjda, ako je Grad kupi, odjednom početi da ispunjava uslove", kaže Jašarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

20 h

Podeli: