Aktavis nije prodat Amerikancima

Prodaja Aktavisa američkoj farmaceutskoj kompaniji Votson farmajsutikals do sada nije ugovorena, rekao je Frank Štaud, potpredsednik kompanije Aktavis.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 06.04.2012.

00:27

Default images

Štaud navode medija o prodaji Aktavisa za 5,5 milijardi evra nije želeo da komentariše. O prodaji će, naglasio je on, odlučivati vlasnici kompanije.

"Ako se i desi prodaja Votson farmasjutikalsu to ne bi bilo loše za leskovačku fabriku lekove Zdravlje Aktavis jer ta kompanije nije prisutna na tržištu Srbije“, rekao je on.

Direktor Aktavisa za Srbiju i Crnu Goru Pavle Marjanović kaže da je 2011. bila teška za poslovanje, ali da je Zdravlje Aktavis sve vreme redovno snabdevao apoteke širom Srbije.

"Prošle godine uložili smo četiri miliona evra u nove proizvodne kapacitete, pre svega za ultra moderne preparate za Parkinsonovu bolest i to za tržište Evrope. Osim toga, lansirali smo i 10 novih lekova, a toliko je planirano i za ovu godinu", rekao je Marjanović.

On je demantovao da je u fabrici u Leskovcu, u kojoj trenutno radi 414 radnika, bilo velikih otpuštanja. "Bez posla je ostalo 10 radnika u administraciji, ali smo zaposlili 10 ljudi u proizvodnji“, istakao je Marjanović i dodao da je prihod ove kompanije na srpskom tržištu u 2011. bio 30 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: