SNS: Budžet razorni, a ne razvojni

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas da je budžet Srbije koji je predložila vlada za 2012. godinu "razorni, a ne razvojni".

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 18.12.2011.

12:30

Default images

SNS navodi da budžet služi samo za očuvanje privilegija vlasti i sticanje novih.

Funkcioner SNS Marko Ðurić kaže da proklamovani budžet služi da se očuvaju privilegije "po svaku cenu i do poslednjeg dana" i naveo da su njime predviđenja nova opterećenja građana time što se planiraju nova zapošljavanja u javnom sektoru.

On je ukazao i da nema završnog računa za 2011. godinu, što povlači i izostanak svake ozbiljne kontrole trošenja sredstava i dodao da bi izostanak tog računa "u normalnim zemljama bilo krivično delo". "Predlogom budžeta uspostavljaju se preduslovi za dalje siromašenje građana Srbije, dodatno zaduživanje i da politička klasa koja očuva sve privilegije ali i stekne nove, jer je budžetom predviđeno zapošljavanje 3.000 ljudi u javnom sektoru i to u izuzetno teškoj ekonomskoj krizi", rekao je on.

On je ocenio da se javne finansije u Srbiji vode u skladu sa interesima vladajuće klase i težnjom da se očuvaju privilegije a na šetu građana Srbije koji su svakim danom sve siromašniji.

Ðurić je istakao da je glavni izborni cilj SNS da razvlasti, kako je rekao "korumpiranu političku elitu", kao i da pobedi celokupnu vladajuću koaliciju.

Naprednjaci zato, prema njegovim rečima, neće praviti nikakve kompromise po tom pitanju, ni pre, ni za vreme, ni posle izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zvanično: "Ne" ruskom uranijumu

Američki Senat jednoglasno je usvojio zakon o zabrani uvoza ruskog uranijuma, nakon što je i Predstavnički dom u decembru usvojio ovaj predlog zakona, preneli su američki mediji.

15:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: