Pacoli Trepču daje princu od Kenta?

Bedžet Pacoli razvija plan po kome će princu od Kenta Majklu dati "ekskluzivno pravo" da u Londonu registruje Trepču kao kompaniju-ekonomskog giganta Kosova.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.11.2011.

10:45

Default images

Po tom planu Pacolija, koji je prvi zamenik kosovskog premijera, princ bi kombinat Trepča registrovao i na berzi, prenosi prištinski list “Koha ditore”.

List navodi da je dobio i zvaničnu potvrdu da su saradnici princa od Kenta pred kosovskim zvaničnicima predstavili plan, nazvan - "Jačanje preduzeća Trepča".

Direktor kosovske Agencije za privatizaciju Shkelzen Luka je rekao da je učestvovao na sastanku na kome je "predstavljena kompanija princa od Kenta i mogućnost da ona privatizuje Trepču".

Izvršni direktor Trepče Ferat Šalja je, takođe, rekao da je imao više konsultacija sa britanskim ekspertskim timom. On je naveo da je prvo početkom 2010. godine bila organizovana poseta proširene delegacije u kojoj su bili i engleski eksperti iz različitih oblasti ali da su bili prisutni i kosovski eksperti iz Privredne komore.

Za razliku od Luke koji je govorio o prinčevoj kompaniji, Šalja je rekao da ne zna da li je ekspertska grupa bila iz jedne kompanije ili se radilo o grupi biznismena iz raznih kompanija.

Na sledećem sastanku, tokom druge posete Kosovu, engleski eksperti su se vratili sa nacrtom ideje za oživljavanje Trepče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

22 h

Podeli: