Petak, 18.11.2011.

10:45

Pacoli Trepču daje princu od Kenta?

Bedžet Pacoli razvija plan po kome će princu od Kenta Majklu dati "ekskluzivno pravo" da u Londonu registruje Trepču kao kompaniju-ekonomskog giganta Kosova.

Izvor: Tanjug

Pacoli Trepèu daje princu od Kenta? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

major JNA

pre 12 godina

Znaci da odlazi i ona famozna recenica:TEZAK SI KO TREPCA ,sada je TEZAK SI KO BOR.A sta se sad pa mi bunimo,pa mi smo rudnike na jugu Srbije zatvorili bre ej,a sad smo se kao nesto potresli.Pa sta mislite da je NATO ulazio na Kosovo zbog prava gradjana ????

Nesa

pre 12 godina

Odlicna ideja! Dajte Trepcu Britancima, neka uloze sredstva, pocnu eksploataciju i da Trepca pocne da radi unom parom.Nego sta!

Taman cemo mi da se sredimo u Srbiji za jedno desetak godina i onda cemo sve da vam uzmemo na Kosovu i vratimo pod Kosovo okrilje Srpske drzave.
A Boga mi, nikada vam necemo oprostiti ni bombardovanje. Sat polako otkucava...tik-tak,tik-tak....

Conquest

pre 12 godina

Citam komentare pa bih da kazem nesto onim Albancima koji ovde likuju sto Trepca ide Englezima: Da li je moguce da posle svega sta se desava po svetu (Iraci, Libije, Avganistani...) vi i dalje mislite da ce Trepca u rukama engleskog lorda ili sta je vec, da vas preporodi? Evo sta ce da bude - ako je plata rudara tamo kod vas 200E, dobicete do 250, svi inzinjeri i vitalno osoblje ce biti dovedeno sa strane (vrlo verovatno i iz Srbije) i mlatice do 10000E, menadzment ce biti engleski i imace 100000E, a smezurani lord ce odnositi milijarde (Pikaso kosta, da vam kazem). Sagradice vam dom kulture sa Dynacord razglasom da vam treste narodnjaci kada omlohaveli od robovskog rada budete isli svojim kucama da se prebrojavate da li cete deci da kupite za dorucak virsle ili samo leba. Mozda vam budu finansirali i neki lokalni FK sa dresovima jarkih boja koji ce, naravno da udje u prvu ligu jerbo ce igraci imati super tike... I NISTA vise od toga. A vi cete zato da stojite uspravno sa rukom na srcu na "God save the Queen" da biste, jel'te, uzivali u hiperpatriotskom osecanju nezavisnosti.

Da ne bude zabune, ne kazem da smo mi ovde idealni, al nekako imam osecaj da kada napokon platite taj pogolemi racun i kada saldirate gde ste i sta ste, necete vise ostavljati ovako egzaltirano-vatrene komentare na B92, javlja mi se da cete da se preselite na BBC.

hedonista

pre 12 godina

samo se vi nas ismejavate, nema problema pa posle kad citate vesti o 38 kilometara autoputa za godinu dana bez kredita i trepce po svetskim berzama koja ce nam doneti milijarde, samo se vi nasmejavajte jer je to jedino sto mozete da radite u vezi toga...samo da se nasmejavate
pozdrav
(guri, 18. novembar 2011 21:31)



Evo, ja se nasmejavam od srca. Voleo bih da vidim tvoj komentar kad belosvetske pijavice izvuku sve iz Trepce i ugase svetlo.

armuah

pre 12 godina

@ Milos

Izlazi iz tog tvog Carstva,otvori oci i prosetaj(ako mozes)do Makedonije,CG,Albanije,pa ako imas vremena upoznaj i Kosovo.Vidim da nemas pojma sta se u komsiluku promjenilo

Pozdrav svima

Aleksandar

pre 12 godina

Za sve kosovare,čije komentare čitam koji se podsmevate nama iz Srbije:
Pacolji hoće to da pokloni nekom englezu, a vama, prostom narodu?
Šta ćete da imate od toga?

Da nam se podsmevate, od toga se ne živi. (Pacolji ima lovu)

Alban

pre 12 godina

Citam komentare i ne mogu verovati. Ili ste budale ili ludi, jer nrmal narod nem isli ovako. Nama albancima sa Kosova, ne treba da se trudimo da dokazemo vas rasizam prema nama, dovoljno je samo da prevedomo vase komentare i svaki normalan covek ce da razume vas nivo rasizam. Za kraj, pric od Kenta je legitiman vlasnik Trepce, jo 20 godina proslog veka, kada je vas kralj prodao Trepcu, i ako i vi i mi udjemo u EZ, moramo da vratimo celo privatno svojinu.

guri

pre 12 godina

Eh, što se slatko nasmejah- kosovski eksperti iz Privredne komore! Ekspert za belo, pa ekspert za travu, pa za trgovinu ljudima, pa za prostituciju, pa za ljudske organe (po struci mesar, ne lekar)...
(Mr Bin, 18. novembar 2011 11:27)


samo se vi nas ismejavate, nema problema pa posle kad citate vesti o 38 kilometara autoputa za godinu dana bez kredita i trepce po svetskim berzama koja ce nam doneti milijarde, samo se vi nasmejavajte jer je to jedino sto mozete da radite u vezi toga...samo da se nasmejavate
pozdrav

E U *****

pre 12 godina

@jedan Marko

bravo, rekao si sve. Englezi su (ne mislim na obican narod, naravno) bili i ostali beskrupulozni otimaci i kradljivci tudjeg kroz istoriju. Ukratko-paraziti.

PS. Pobogu pa gde je comment Vladimira LDP?? Ovakva vest nije kompletna bez njegovog pikantnog komentara. De Vlado molim te objasni nama neukima da Trepca u stvari nikada ni nije bila ''nasa'' i da nam samo smeta na putu bez alternative. Aj molim te...

Miloš

pre 12 godina

Xaxa,Albanija i Kosovo koračaju ispred Srbije,taj što tako priča mema blage veze sa životom,ja živim na KiM,pa 70·/. mladih ne radi bedaaa,jedva sastavljaju kraj sa krajem,sticajem okolnosti znam da je plata lekara 200 evra,a fabrika akumulatora u južnoj Mitrovici koja je u sklopu Trepče ne radi.Tako da gospodo ni za 200 godina nećete stići Srbiju.

Bishop of Cardboard City

pre 12 godina

Duke of Kent je svakako trebalo prevesti kao Vojvoda a ne Princ. Samo da dodam da se radi o Slobodnom Zidaru 33-eg stepena.

pijetro

pre 12 godina

IIIIIIIIIJJJJJJJJJJaaaaaaaaaooooooo uzese nam Kosovo i tisuce milijardi. Pa sto kukaš nebeski narode za materjalnim stvarim, to je samo papir he ha ha...

Bote

pre 12 godina

Iznenadjen sam da se bivse ex-yu zemlje ne bune oko Trepce jer je tadasnju Jugoslaviju Trepca sve ukupno kostala 30 milijardi dolara kada se svede inflacija. I naravno kesu su dresile sve republike, ali su sve i videle koristi od rudnika.

Nego, bolje bi bilo ovim nasim pravnicima da pripremaju tuzbu i trazenje odstete ukoliko se Trepca privatizuje. Isto vazi i za elektrane, telekom i sl. sve ono sto je gradila Jugoslavija i Kraljevina SHS vecinskim delom iz budzeta Srbije.

jovan

pre 12 godina

Ucite ,braco srbi kako je trebalo da mi radimo.Nama je Milosevic "prodao" pricu kako se Srbija saginjati nece,a sve zbog toga sto je hteo on da opljacka sve u Srbiji.Nije hteo da da Kosovske rude na koncesiju strancima i time zastiti i drzavni interes Srbije,jer nas u tom slucaju nikada ne bi ni bombardovali niti bi nam uzimali Kosovo.Kao sto vidimo albanci znaju sta treba da daju da bi imali nezavisnost.

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

gledajte i ucite se. tako se trguje za drzavu

mogla je udba pokloniti nis nekome ko ce stvarno uciniti nesto za srbiju

imamo udbu koja je uspesno rasturila nekoliko drzava zadnjih 20 g

expert

pre 12 godina

Ma jok, Vladimir LDP ce vam reci da je to paranoja jer rudnici na Kosovu ne vrede dovoljno da bi se u njih ulagalo. E u takvu Eu necu ni pod razno.

игор

pre 12 godina

Топионицу у Звечану можете само да сањате, Срби са севера ће бранити имовину Србије за коју је стотине хиљада Срба издвајало новац. А што се тиче рудника, па 7 од 9 нивоа је под водом, а ви хоћете да изађете на берзу.

oteto prokleto

pre 12 godina

Eksperti? Mozda, al za otimacinu! Jos jednom, kolonijalna sila na delu! Eto zbog cega su Englezi&co priznali Kosovo - zbog rude iz Trepce, a ne zbog nekakvih ugrozenih ljudskih prava...

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 12 godina

Хвала на писању,додуше из прикрајка.............
То је та закулисна радња око које су се укрстили мачеви Великог Запада.
ТРЕПЧА !!!! Процијењена вриједност на неколико хиљада милијарди да ли долара , да ли евра.
Зато је Косово узето од Србије , зато је добило независност, а наша власт ћурка са стране и прича бајке.

Aleksandar Popovic

pre 12 godina

Da li smo mi kao drzava pokenuli postupak pred medjunarodnim sudom za vracanje preduzeca izgradjenih na Kosovu u vreme jugoslovenske zajednice? Mozda jesmo, ali da nije sire poznato. "Politika" bi mogla da pita nadlezne, da obaveste javnosgt da li su takvi zahtevi podneti, kakva je njihova sudbina, a ako nisu-ko je za to kriv. I ko ce snositi posledice?

Niki

pre 12 godina

Procitao sam malo o Pacoli i vidim da je veoma posten ( koliko se to moze ) i uspesan covek ovo je pravi potez a koliko vidim kosovo i Albanija grabe krupnim koracima ispred Srbije polako cemo mi dole da se spustamo kao gastarbajteri

Anchi

pre 12 godina

A šta kaže srpska vlast na ovo, tj. da li je srpska vlast uopšte regulisala pitanje vlasništva? Trebalo bi malo da porade na tamo da princ od Kenta, ne prođe tako jeftino... i gde su naši lobisti? Osim toga, zar naša vlast ne sarađuje bar sa kumom kraljice Elizabete II ili sa princom Čarlsom koji je donator Hilandaru, kako bi bar malo uplivala među važne i uticajne ličnosti, u ovom konkretnom slučaju u Velikoj Britaniji, jer nije samo Kameron važna engleska ličnost... U V.B. nije samo važno na kojoj si funkciji, nego i koliki se uticaj ima na javno mnjenje...

Okoko naokolo, pa na mala vrata

pre 12 godina

Aj'mo ovako: ako je doticni Majkl od Kenta u rodu sa pokojnom Kraljicom Viktorijom, a da vidim tog engleskog plemica koji nije, onda je u rodu i sa Princom Aleksandrom Karadjordjevicem, pa ispada kao da se to Trepca vezuje za Srbiju! Eto vidite sta sve moze da se slozi, kad se hoce!

Sin Bludimir

pre 12 godina

Citam malopre vest o oslobadjanju Marka Miloshevica, smeshno mi je posto je jadna vest i cela drzava nam je dno dna pa onda tako nesto moze samo smeshno da bude, nikako tragicno.

Ali ova vest me tera da se ispovracam. Izaziva u meni osecaj kao da mi neko udje u kucu, siluje majku i sestru, iznese sve sto nadje, a po meni se na kraju izurinira posto eto ne zna vishe sta ce od silne bahatosti!!

Tadicu, brate moj, jel' chitash ti ovo? Tomo, veliki spasioche Srba, koji na telefonu imash Marsh na Drinu kao melodiju za zvono - to ne moze svako, vec samo najvece patriote - chitash li ti ovo covece?
Chedu i Vuka to preterano ne boli, njima su bitnije neke druge stvari - da sto pre izljube EU elitu.

Ovo je strashno... Ajde shmekeri nashi koji se toliko zalazete za Kosovo zalite se nekom sudu sad, napishite bilo sta sto ce da prolongira/uspori ovu odluku!! Ili nemate pametnija posla od slikanja i tapshanja na Vimbledonu?

Srboljub

pre 12 godina

Ovakva pljačka resursa jedne zemlje se jedino može porediti sa nemačkom okupacijom Srbije u II svetskom ratu. Takav će biti i konačan ishod ove jezive priče.

Mr Bin

pre 12 godina

Eh, što se slatko nasmejah- kosovski eksperti iz Privredne komore! Ekspert za belo, pa ekspert za travu, pa za trgovinu ljudima, pa za prostituciju, pa za ljudske organe (po struci mesar, ne lekar)...

Srboljub

pre 12 godina

Ovakva pljačka resursa jedne zemlje se jedino može porediti sa nemačkom okupacijom Srbije u II svetskom ratu. Takav će biti i konačan ishod ove jezive priče.

Mr Bin

pre 12 godina

Eh, što se slatko nasmejah- kosovski eksperti iz Privredne komore! Ekspert za belo, pa ekspert za travu, pa za trgovinu ljudima, pa za prostituciju, pa za ljudske organe (po struci mesar, ne lekar)...

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 12 godina

Хвала на писању,додуше из прикрајка.............
То је та закулисна радња око које су се укрстили мачеви Великог Запада.
ТРЕПЧА !!!! Процијењена вриједност на неколико хиљада милијарди да ли долара , да ли евра.
Зато је Косово узето од Србије , зато је добило независност, а наша власт ћурка са стране и прича бајке.

Bote

pre 12 godina

Iznenadjen sam da se bivse ex-yu zemlje ne bune oko Trepce jer je tadasnju Jugoslaviju Trepca sve ukupno kostala 30 milijardi dolara kada se svede inflacija. I naravno kesu su dresile sve republike, ali su sve i videle koristi od rudnika.

Nego, bolje bi bilo ovim nasim pravnicima da pripremaju tuzbu i trazenje odstete ukoliko se Trepca privatizuje. Isto vazi i za elektrane, telekom i sl. sve ono sto je gradila Jugoslavija i Kraljevina SHS vecinskim delom iz budzeta Srbije.

expert

pre 12 godina

Ma jok, Vladimir LDP ce vam reci da je to paranoja jer rudnici na Kosovu ne vrede dovoljno da bi se u njih ulagalo. E u takvu Eu necu ni pod razno.

игор

pre 12 godina

Топионицу у Звечану можете само да сањате, Срби са севера ће бранити имовину Србије за коју је стотине хиљада Срба издвајало новац. А што се тиче рудника, па 7 од 9 нивоа је под водом, а ви хоћете да изађете на берзу.

Sin Bludimir

pre 12 godina

Citam malopre vest o oslobadjanju Marka Miloshevica, smeshno mi je posto je jadna vest i cela drzava nam je dno dna pa onda tako nesto moze samo smeshno da bude, nikako tragicno.

Ali ova vest me tera da se ispovracam. Izaziva u meni osecaj kao da mi neko udje u kucu, siluje majku i sestru, iznese sve sto nadje, a po meni se na kraju izurinira posto eto ne zna vishe sta ce od silne bahatosti!!

Tadicu, brate moj, jel' chitash ti ovo? Tomo, veliki spasioche Srba, koji na telefonu imash Marsh na Drinu kao melodiju za zvono - to ne moze svako, vec samo najvece patriote - chitash li ti ovo covece?
Chedu i Vuka to preterano ne boli, njima su bitnije neke druge stvari - da sto pre izljube EU elitu.

Ovo je strashno... Ajde shmekeri nashi koji se toliko zalazete za Kosovo zalite se nekom sudu sad, napishite bilo sta sto ce da prolongira/uspori ovu odluku!! Ili nemate pametnija posla od slikanja i tapshanja na Vimbledonu?

oteto prokleto

pre 12 godina

Eksperti? Mozda, al za otimacinu! Jos jednom, kolonijalna sila na delu! Eto zbog cega su Englezi&co priznali Kosovo - zbog rude iz Trepce, a ne zbog nekakvih ugrozenih ljudskih prava...

Bishop of Cardboard City

pre 12 godina

Duke of Kent je svakako trebalo prevesti kao Vojvoda a ne Princ. Samo da dodam da se radi o Slobodnom Zidaru 33-eg stepena.

E U *****

pre 12 godina

@jedan Marko

bravo, rekao si sve. Englezi su (ne mislim na obican narod, naravno) bili i ostali beskrupulozni otimaci i kradljivci tudjeg kroz istoriju. Ukratko-paraziti.

PS. Pobogu pa gde je comment Vladimira LDP?? Ovakva vest nije kompletna bez njegovog pikantnog komentara. De Vlado molim te objasni nama neukima da Trepca u stvari nikada ni nije bila ''nasa'' i da nam samo smeta na putu bez alternative. Aj molim te...

jovan

pre 12 godina

Ucite ,braco srbi kako je trebalo da mi radimo.Nama je Milosevic "prodao" pricu kako se Srbija saginjati nece,a sve zbog toga sto je hteo on da opljacka sve u Srbiji.Nije hteo da da Kosovske rude na koncesiju strancima i time zastiti i drzavni interes Srbije,jer nas u tom slucaju nikada ne bi ni bombardovali niti bi nam uzimali Kosovo.Kao sto vidimo albanci znaju sta treba da daju da bi imali nezavisnost.

Aleksandar Popovic

pre 12 godina

Da li smo mi kao drzava pokenuli postupak pred medjunarodnim sudom za vracanje preduzeca izgradjenih na Kosovu u vreme jugoslovenske zajednice? Mozda jesmo, ali da nije sire poznato. "Politika" bi mogla da pita nadlezne, da obaveste javnosgt da li su takvi zahtevi podneti, kakva je njihova sudbina, a ako nisu-ko je za to kriv. I ko ce snositi posledice?

Miloš

pre 12 godina

Xaxa,Albanija i Kosovo koračaju ispred Srbije,taj što tako priča mema blage veze sa životom,ja živim na KiM,pa 70·/. mladih ne radi bedaaa,jedva sastavljaju kraj sa krajem,sticajem okolnosti znam da je plata lekara 200 evra,a fabrika akumulatora u južnoj Mitrovici koja je u sklopu Trepče ne radi.Tako da gospodo ni za 200 godina nećete stići Srbiju.

Okoko naokolo, pa na mala vrata

pre 12 godina

Aj'mo ovako: ako je doticni Majkl od Kenta u rodu sa pokojnom Kraljicom Viktorijom, a da vidim tog engleskog plemica koji nije, onda je u rodu i sa Princom Aleksandrom Karadjordjevicem, pa ispada kao da se to Trepca vezuje za Srbiju! Eto vidite sta sve moze da se slozi, kad se hoce!

Anchi

pre 12 godina

A šta kaže srpska vlast na ovo, tj. da li je srpska vlast uopšte regulisala pitanje vlasništva? Trebalo bi malo da porade na tamo da princ od Kenta, ne prođe tako jeftino... i gde su naši lobisti? Osim toga, zar naša vlast ne sarađuje bar sa kumom kraljice Elizabete II ili sa princom Čarlsom koji je donator Hilandaru, kako bi bar malo uplivala među važne i uticajne ličnosti, u ovom konkretnom slučaju u Velikoj Britaniji, jer nije samo Kameron važna engleska ličnost... U V.B. nije samo važno na kojoj si funkciji, nego i koliki se uticaj ima na javno mnjenje...

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

gledajte i ucite se. tako se trguje za drzavu

mogla je udba pokloniti nis nekome ko ce stvarno uciniti nesto za srbiju

imamo udbu koja je uspesno rasturila nekoliko drzava zadnjih 20 g

Niki

pre 12 godina

Procitao sam malo o Pacoli i vidim da je veoma posten ( koliko se to moze ) i uspesan covek ovo je pravi potez a koliko vidim kosovo i Albanija grabe krupnim koracima ispred Srbije polako cemo mi dole da se spustamo kao gastarbajteri

pijetro

pre 12 godina

IIIIIIIIIJJJJJJJJJJaaaaaaaaaooooooo uzese nam Kosovo i tisuce milijardi. Pa sto kukaš nebeski narode za materjalnim stvarim, to je samo papir he ha ha...

guri

pre 12 godina

Eh, što se slatko nasmejah- kosovski eksperti iz Privredne komore! Ekspert za belo, pa ekspert za travu, pa za trgovinu ljudima, pa za prostituciju, pa za ljudske organe (po struci mesar, ne lekar)...
(Mr Bin, 18. novembar 2011 11:27)


samo se vi nas ismejavate, nema problema pa posle kad citate vesti o 38 kilometara autoputa za godinu dana bez kredita i trepce po svetskim berzama koja ce nam doneti milijarde, samo se vi nasmejavajte jer je to jedino sto mozete da radite u vezi toga...samo da se nasmejavate
pozdrav

Alban

pre 12 godina

Citam komentare i ne mogu verovati. Ili ste budale ili ludi, jer nrmal narod nem isli ovako. Nama albancima sa Kosova, ne treba da se trudimo da dokazemo vas rasizam prema nama, dovoljno je samo da prevedomo vase komentare i svaki normalan covek ce da razume vas nivo rasizam. Za kraj, pric od Kenta je legitiman vlasnik Trepce, jo 20 godina proslog veka, kada je vas kralj prodao Trepcu, i ako i vi i mi udjemo u EZ, moramo da vratimo celo privatno svojinu.

Conquest

pre 12 godina

Citam komentare pa bih da kazem nesto onim Albancima koji ovde likuju sto Trepca ide Englezima: Da li je moguce da posle svega sta se desava po svetu (Iraci, Libije, Avganistani...) vi i dalje mislite da ce Trepca u rukama engleskog lorda ili sta je vec, da vas preporodi? Evo sta ce da bude - ako je plata rudara tamo kod vas 200E, dobicete do 250, svi inzinjeri i vitalno osoblje ce biti dovedeno sa strane (vrlo verovatno i iz Srbije) i mlatice do 10000E, menadzment ce biti engleski i imace 100000E, a smezurani lord ce odnositi milijarde (Pikaso kosta, da vam kazem). Sagradice vam dom kulture sa Dynacord razglasom da vam treste narodnjaci kada omlohaveli od robovskog rada budete isli svojim kucama da se prebrojavate da li cete deci da kupite za dorucak virsle ili samo leba. Mozda vam budu finansirali i neki lokalni FK sa dresovima jarkih boja koji ce, naravno da udje u prvu ligu jerbo ce igraci imati super tike... I NISTA vise od toga. A vi cete zato da stojite uspravno sa rukom na srcu na "God save the Queen" da biste, jel'te, uzivali u hiperpatriotskom osecanju nezavisnosti.

Da ne bude zabune, ne kazem da smo mi ovde idealni, al nekako imam osecaj da kada napokon platite taj pogolemi racun i kada saldirate gde ste i sta ste, necete vise ostavljati ovako egzaltirano-vatrene komentare na B92, javlja mi se da cete da se preselite na BBC.

Aleksandar

pre 12 godina

Za sve kosovare,čije komentare čitam koji se podsmevate nama iz Srbije:
Pacolji hoće to da pokloni nekom englezu, a vama, prostom narodu?
Šta ćete da imate od toga?

Da nam se podsmevate, od toga se ne živi. (Pacolji ima lovu)

hedonista

pre 12 godina

samo se vi nas ismejavate, nema problema pa posle kad citate vesti o 38 kilometara autoputa za godinu dana bez kredita i trepce po svetskim berzama koja ce nam doneti milijarde, samo se vi nasmejavajte jer je to jedino sto mozete da radite u vezi toga...samo da se nasmejavate
pozdrav
(guri, 18. novembar 2011 21:31)



Evo, ja se nasmejavam od srca. Voleo bih da vidim tvoj komentar kad belosvetske pijavice izvuku sve iz Trepce i ugase svetlo.

Nesa

pre 12 godina

Odlicna ideja! Dajte Trepcu Britancima, neka uloze sredstva, pocnu eksploataciju i da Trepca pocne da radi unom parom.Nego sta!

Taman cemo mi da se sredimo u Srbiji za jedno desetak godina i onda cemo sve da vam uzmemo na Kosovu i vratimo pod Kosovo okrilje Srpske drzave.
A Boga mi, nikada vam necemo oprostiti ni bombardovanje. Sat polako otkucava...tik-tak,tik-tak....

major JNA

pre 12 godina

Znaci da odlazi i ona famozna recenica:TEZAK SI KO TREPCA ,sada je TEZAK SI KO BOR.A sta se sad pa mi bunimo,pa mi smo rudnike na jugu Srbije zatvorili bre ej,a sad smo se kao nesto potresli.Pa sta mislite da je NATO ulazio na Kosovo zbog prava gradjana ????

armuah

pre 12 godina

@ Milos

Izlazi iz tog tvog Carstva,otvori oci i prosetaj(ako mozes)do Makedonije,CG,Albanije,pa ako imas vremena upoznaj i Kosovo.Vidim da nemas pojma sta se u komsiluku promjenilo

Pozdrav svima

pijetro

pre 12 godina

IIIIIIIIIJJJJJJJJJJaaaaaaaaaooooooo uzese nam Kosovo i tisuce milijardi. Pa sto kukaš nebeski narode za materjalnim stvarim, to je samo papir he ha ha...

Niki

pre 12 godina

Procitao sam malo o Pacoli i vidim da je veoma posten ( koliko se to moze ) i uspesan covek ovo je pravi potez a koliko vidim kosovo i Albanija grabe krupnim koracima ispred Srbije polako cemo mi dole da se spustamo kao gastarbajteri

Alban

pre 12 godina

Citam komentare i ne mogu verovati. Ili ste budale ili ludi, jer nrmal narod nem isli ovako. Nama albancima sa Kosova, ne treba da se trudimo da dokazemo vas rasizam prema nama, dovoljno je samo da prevedomo vase komentare i svaki normalan covek ce da razume vas nivo rasizam. Za kraj, pric od Kenta je legitiman vlasnik Trepce, jo 20 godina proslog veka, kada je vas kralj prodao Trepcu, i ako i vi i mi udjemo u EZ, moramo da vratimo celo privatno svojinu.

guri

pre 12 godina

Eh, što se slatko nasmejah- kosovski eksperti iz Privredne komore! Ekspert za belo, pa ekspert za travu, pa za trgovinu ljudima, pa za prostituciju, pa za ljudske organe (po struci mesar, ne lekar)...
(Mr Bin, 18. novembar 2011 11:27)


samo se vi nas ismejavate, nema problema pa posle kad citate vesti o 38 kilometara autoputa za godinu dana bez kredita i trepce po svetskim berzama koja ce nam doneti milijarde, samo se vi nasmejavajte jer je to jedino sto mozete da radite u vezi toga...samo da se nasmejavate
pozdrav

Mr Bin

pre 12 godina

Eh, što se slatko nasmejah- kosovski eksperti iz Privredne komore! Ekspert za belo, pa ekspert za travu, pa za trgovinu ljudima, pa za prostituciju, pa za ljudske organe (po struci mesar, ne lekar)...

Srboljub

pre 12 godina

Ovakva pljačka resursa jedne zemlje se jedino može porediti sa nemačkom okupacijom Srbije u II svetskom ratu. Takav će biti i konačan ishod ove jezive priče.

jovan

pre 12 godina

Ucite ,braco srbi kako je trebalo da mi radimo.Nama je Milosevic "prodao" pricu kako se Srbija saginjati nece,a sve zbog toga sto je hteo on da opljacka sve u Srbiji.Nije hteo da da Kosovske rude na koncesiju strancima i time zastiti i drzavni interes Srbije,jer nas u tom slucaju nikada ne bi ni bombardovali niti bi nam uzimali Kosovo.Kao sto vidimo albanci znaju sta treba da daju da bi imali nezavisnost.

deda mraz ne postoji

pre 12 godina

gledajte i ucite se. tako se trguje za drzavu

mogla je udba pokloniti nis nekome ko ce stvarno uciniti nesto za srbiju

imamo udbu koja je uspesno rasturila nekoliko drzava zadnjih 20 g

Okoko naokolo, pa na mala vrata

pre 12 godina

Aj'mo ovako: ako je doticni Majkl od Kenta u rodu sa pokojnom Kraljicom Viktorijom, a da vidim tog engleskog plemica koji nije, onda je u rodu i sa Princom Aleksandrom Karadjordjevicem, pa ispada kao da se to Trepca vezuje za Srbiju! Eto vidite sta sve moze da se slozi, kad se hoce!

Bote

pre 12 godina

Iznenadjen sam da se bivse ex-yu zemlje ne bune oko Trepce jer je tadasnju Jugoslaviju Trepca sve ukupno kostala 30 milijardi dolara kada se svede inflacija. I naravno kesu su dresile sve republike, ali su sve i videle koristi od rudnika.

Nego, bolje bi bilo ovim nasim pravnicima da pripremaju tuzbu i trazenje odstete ukoliko se Trepca privatizuje. Isto vazi i za elektrane, telekom i sl. sve ono sto je gradila Jugoslavija i Kraljevina SHS vecinskim delom iz budzeta Srbije.

игор

pre 12 godina

Топионицу у Звечану можете само да сањате, Срби са севера ће бранити имовину Србије за коју је стотине хиљада Срба издвајало новац. А што се тиче рудника, па 7 од 9 нивоа је под водом, а ви хоћете да изађете на берзу.

Sin Bludimir

pre 12 godina

Citam malopre vest o oslobadjanju Marka Miloshevica, smeshno mi je posto je jadna vest i cela drzava nam je dno dna pa onda tako nesto moze samo smeshno da bude, nikako tragicno.

Ali ova vest me tera da se ispovracam. Izaziva u meni osecaj kao da mi neko udje u kucu, siluje majku i sestru, iznese sve sto nadje, a po meni se na kraju izurinira posto eto ne zna vishe sta ce od silne bahatosti!!

Tadicu, brate moj, jel' chitash ti ovo? Tomo, veliki spasioche Srba, koji na telefonu imash Marsh na Drinu kao melodiju za zvono - to ne moze svako, vec samo najvece patriote - chitash li ti ovo covece?
Chedu i Vuka to preterano ne boli, njima su bitnije neke druge stvari - da sto pre izljube EU elitu.

Ovo je strashno... Ajde shmekeri nashi koji se toliko zalazete za Kosovo zalite se nekom sudu sad, napishite bilo sta sto ce da prolongira/uspori ovu odluku!! Ili nemate pametnija posla od slikanja i tapshanja na Vimbledonu?

Miloš

pre 12 godina

Xaxa,Albanija i Kosovo koračaju ispred Srbije,taj što tako priča mema blage veze sa životom,ja živim na KiM,pa 70·/. mladih ne radi bedaaa,jedva sastavljaju kraj sa krajem,sticajem okolnosti znam da je plata lekara 200 evra,a fabrika akumulatora u južnoj Mitrovici koja je u sklopu Trepče ne radi.Tako da gospodo ni za 200 godina nećete stići Srbiju.

Nesa

pre 12 godina

Odlicna ideja! Dajte Trepcu Britancima, neka uloze sredstva, pocnu eksploataciju i da Trepca pocne da radi unom parom.Nego sta!

Taman cemo mi da se sredimo u Srbiji za jedno desetak godina i onda cemo sve da vam uzmemo na Kosovu i vratimo pod Kosovo okrilje Srpske drzave.
A Boga mi, nikada vam necemo oprostiti ni bombardovanje. Sat polako otkucava...tik-tak,tik-tak....

expert

pre 12 godina

Ma jok, Vladimir LDP ce vam reci da je to paranoja jer rudnici na Kosovu ne vrede dovoljno da bi se u njih ulagalo. E u takvu Eu necu ni pod razno.

oteto prokleto

pre 12 godina

Eksperti? Mozda, al za otimacinu! Jos jednom, kolonijalna sila na delu! Eto zbog cega su Englezi&co priznali Kosovo - zbog rude iz Trepce, a ne zbog nekakvih ugrozenih ljudskih prava...

E U *****

pre 12 godina

@jedan Marko

bravo, rekao si sve. Englezi su (ne mislim na obican narod, naravno) bili i ostali beskrupulozni otimaci i kradljivci tudjeg kroz istoriju. Ukratko-paraziti.

PS. Pobogu pa gde je comment Vladimira LDP?? Ovakva vest nije kompletna bez njegovog pikantnog komentara. De Vlado molim te objasni nama neukima da Trepca u stvari nikada ni nije bila ''nasa'' i da nam samo smeta na putu bez alternative. Aj molim te...

Aleksandar Popovic

pre 12 godina

Da li smo mi kao drzava pokenuli postupak pred medjunarodnim sudom za vracanje preduzeca izgradjenih na Kosovu u vreme jugoslovenske zajednice? Mozda jesmo, ali da nije sire poznato. "Politika" bi mogla da pita nadlezne, da obaveste javnosgt da li su takvi zahtevi podneti, kakva je njihova sudbina, a ako nisu-ko je za to kriv. I ko ce snositi posledice?

Anchi

pre 12 godina

A šta kaže srpska vlast na ovo, tj. da li je srpska vlast uopšte regulisala pitanje vlasništva? Trebalo bi malo da porade na tamo da princ od Kenta, ne prođe tako jeftino... i gde su naši lobisti? Osim toga, zar naša vlast ne sarađuje bar sa kumom kraljice Elizabete II ili sa princom Čarlsom koji je donator Hilandaru, kako bi bar malo uplivala među važne i uticajne ličnosti, u ovom konkretnom slučaju u Velikoj Britaniji, jer nije samo Kameron važna engleska ličnost... U V.B. nije samo važno na kojoj si funkciji, nego i koliki se uticaj ima na javno mnjenje...

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 12 godina

Хвала на писању,додуше из прикрајка.............
То је та закулисна радња око које су се укрстили мачеви Великог Запада.
ТРЕПЧА !!!! Процијењена вриједност на неколико хиљада милијарди да ли долара , да ли евра.
Зато је Косово узето од Србије , зато је добило независност, а наша власт ћурка са стране и прича бајке.

Conquest

pre 12 godina

Citam komentare pa bih da kazem nesto onim Albancima koji ovde likuju sto Trepca ide Englezima: Da li je moguce da posle svega sta se desava po svetu (Iraci, Libije, Avganistani...) vi i dalje mislite da ce Trepca u rukama engleskog lorda ili sta je vec, da vas preporodi? Evo sta ce da bude - ako je plata rudara tamo kod vas 200E, dobicete do 250, svi inzinjeri i vitalno osoblje ce biti dovedeno sa strane (vrlo verovatno i iz Srbije) i mlatice do 10000E, menadzment ce biti engleski i imace 100000E, a smezurani lord ce odnositi milijarde (Pikaso kosta, da vam kazem). Sagradice vam dom kulture sa Dynacord razglasom da vam treste narodnjaci kada omlohaveli od robovskog rada budete isli svojim kucama da se prebrojavate da li cete deci da kupite za dorucak virsle ili samo leba. Mozda vam budu finansirali i neki lokalni FK sa dresovima jarkih boja koji ce, naravno da udje u prvu ligu jerbo ce igraci imati super tike... I NISTA vise od toga. A vi cete zato da stojite uspravno sa rukom na srcu na "God save the Queen" da biste, jel'te, uzivali u hiperpatriotskom osecanju nezavisnosti.

Da ne bude zabune, ne kazem da smo mi ovde idealni, al nekako imam osecaj da kada napokon platite taj pogolemi racun i kada saldirate gde ste i sta ste, necete vise ostavljati ovako egzaltirano-vatrene komentare na B92, javlja mi se da cete da se preselite na BBC.

hedonista

pre 12 godina

samo se vi nas ismejavate, nema problema pa posle kad citate vesti o 38 kilometara autoputa za godinu dana bez kredita i trepce po svetskim berzama koja ce nam doneti milijarde, samo se vi nasmejavajte jer je to jedino sto mozete da radite u vezi toga...samo da se nasmejavate
pozdrav
(guri, 18. novembar 2011 21:31)



Evo, ja se nasmejavam od srca. Voleo bih da vidim tvoj komentar kad belosvetske pijavice izvuku sve iz Trepce i ugase svetlo.

Bishop of Cardboard City

pre 12 godina

Duke of Kent je svakako trebalo prevesti kao Vojvoda a ne Princ. Samo da dodam da se radi o Slobodnom Zidaru 33-eg stepena.

armuah

pre 12 godina

@ Milos

Izlazi iz tog tvog Carstva,otvori oci i prosetaj(ako mozes)do Makedonije,CG,Albanije,pa ako imas vremena upoznaj i Kosovo.Vidim da nemas pojma sta se u komsiluku promjenilo

Pozdrav svima

Aleksandar

pre 12 godina

Za sve kosovare,čije komentare čitam koji se podsmevate nama iz Srbije:
Pacolji hoće to da pokloni nekom englezu, a vama, prostom narodu?
Šta ćete da imate od toga?

Da nam se podsmevate, od toga se ne živi. (Pacolji ima lovu)

major JNA

pre 12 godina

Znaci da odlazi i ona famozna recenica:TEZAK SI KO TREPCA ,sada je TEZAK SI KO BOR.A sta se sad pa mi bunimo,pa mi smo rudnike na jugu Srbije zatvorili bre ej,a sad smo se kao nesto potresli.Pa sta mislite da je NATO ulazio na Kosovo zbog prava gradjana ????